28 Nisan 2024 Pazar

Kadına şiddete hayır

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, Berberler ve Kuaförler Odası ve bir kozmetik firması tarafından kadına yönelik şiddete karşı bir etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Kütahya'da katıldı.

kadina-siddete-hayir
Espark Alışveriş Merkezi'nin (AVM) ev sahipliği yaptığı etkinlikte, Eskişehir, Kütahya, Tavşanlı, Burhaniye ve Ödemiş'te çalışan kuaförler bir araya geldi. Kadına yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla yapılan etkinliğin açılış konuşmasını yapan Berberler ve Kuaförler Odası Eskişehir Şube Başkanı Fethi Özkara, kuaförler olarak kadınların yaşamsal sorunlarının takipçisi olduklarını söyledi. Özkara, ''81 ilde yaklaşık 1 milyon 200 bin sektör çalışanıyla kadınlara hizmet veren kuaförler, bugün toplumun kanayan yarası olan kadına şiddete dur demek için bir araya geldi. Şiddet gerek ruhsal, gerek fiziksel olarak gün geçtikçe artıyor. Ülke olarak büyük bir dram izliyoruz. Ülkemizde ciddi anlamda bir toplumsal sorun olan kadına şiddet toplumun her kesiminde yaygın. Kadın cinayetleri başta olmak üzere, aile içi şiddetten tutun, kadınların psikolojik anlamda cinsiyet eşitsizliğine dayalı şiddete maruz kalması, taciz edilmesi gibi konular bu ülkenin en önemli sorunlarından birisidir. Bu konuların aşılması adına toplumsal anlamda bilinçlenmeli ve bu bilinci toplumun geneline yaymalıyız. Kadın haklarının savunulmadığı ve yaşanmadığı bir toplumda sağlıklı bireyler yetişmez ve bu sorun bir toplumu sarsar'' dedi.
Kuaförlerin kadınların sorunlarına yakından tanık olduklarını ifade eden Özkara, ''Kuaförler olarak biz kadınların sadece saç sorunları ve kişisel bakımları ile ilgilenmiyoruz. Kadın sorunlarını iyi bilen bir sektör olarak böyle bir toplumsal soruna kayıtsız kalamazdık. Bizler, kuaförler olarak kadınların sesi olmak istiyoruz. Oda olarak kadın erkek demeden şiddetin her türlüsüne karşıyız. Bu etkinliğin tüm kuruluşlara örnek olmasını temenni ediyorum'' diye konuştu.
Etkinlik ile ilgili olarak kadına şiddetin önlenmesi için büyük çaba harcadıklarını ifade eden Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç ise, yeni projeler ile Türkiye'ye örnek ve yol gösterici olmaya devam edeceklerini aktardı.
Konuşmaların ardından çeşitli bölgelerden gelen kuaförler, günün önemini temsil eden mor kurdele bağlı makaslarıyla kadınların saçlarına model verdiler. Etkinlik sonrasında ise değişik görüntüler ortaya çıktı.

Haber okunma sayısı: 1860
Haber eklenme tarihi : 01.10.2013 22:13



YORUMLAR

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

KATEGORİYE AİT DİĞER HABERLER


ÖNE ÇIKANLAR

YAZARLAR

KÜTAHYA

KENT KONSEYİ NE İŞ YAPAR?

Yerel yönetimlerin kuşkusuz en büyük yol gösterenleri olarak adlandırılan şehir kent konseyleri çevre illerde yerel yönetimlere projeler

KÜTAHYA - HAVA DURUMU

KUTAHYA

ÇOK OKUNANLAR

  • Listelenecek kayıt bulunamadı