24 Nisan 2024 Çarşamba

BU AYIP BİZE YETER !..

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Kütahya’nın kurtuluşu kutlamalarında devlet kanalı TRT’nin Kütahya umursamazlığı Kütahyalıları çileden çıkardı. Sosyal medyada tepkilerini dile getiren vatandaşlar TRT iletişim mecralarını tepkiye boğdu.

bu-ayip-bize-yeter-
 Kütahya’nın adı yok!!!

30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri çerçevesinde saat 10:00’dan itibaren yayın akışını özel bir yayınla değiştiren TRT program boyunca Afyonkarahisar, Ankara, Diyarbakır, Trabzon, İzmir’den canlı yayına bağlanmasına rağmen ne konuşmacılarından bir Kütahyalıyı konuk gösterdi nede Kütahya topraklarının adından bahsetti. Dumlupınar ve Zafertepeçalköy’den kısa bahseden tarihçiler Afyonkarahisar’ın bu bürokratik başarısı ile göze çarptı. 

26 Ağustos tarihinde Afyon topraklarında başlayan milli mücadele devamıyla Tınaztepe ve Kocatepe bölgelerinde cereyan ettikten sonra 30 Ağustos’da Dumlupınar ile taçlandırılarak hem Kütahya’nın resmi Kurtuluşu hemde Zafer Bayramının ilanı sağlanmıştı. Geçtiğimiz yıllarda Kütahya ve Afyon valilik ve garnizon komutanlıklarının uhdesinde yapılan etkinliklerde her geçen sene ilgisiz Kütahyalı yöneticilerle organizasyon komple Afyonkarahisar’a kayıyor.

Devlet kanalı TRT’de kamu baskısı ile Afyonkarahisar ön plana çıkarken 30 Ağustos’un ön plana çıkması gerekirken 26 Ağustos tarihinde ki taaruz ile Afyon boy gösterdi. Yayın içerisinde ülkemizin dört bir yanından kutlamalar yayımlanırken Kütahya’nın ismi tek bir saniye bile ekrana çıkamadı. Afyon Kocatepe Üniversitesi öğretim görevlilerinin boy gösterdiği tarihi konularda ise usulen Dumlupınar ve Zafertepe isimleri lanse edildi. Haliyle Kütahyalılar önce sosyal medya, ardından da TRT’nin resmi şikayet kanallarını topa tuttu.

  

İşte TRT’nin şikayetinizi dile getirebileceğiniz iletişim bilgileri :

TRT HABER         ADNAN ALBAYRAK         adnan.albayrak@trt.net.tr

 TELEFON            444 0 878

E-POSTA : aktifhat@trt.net.tr

Trt Genel Merkez :0 312 463 43 43

trthaber@trthaber.com


Haber okunma sayısı: 5728
Haber eklenme tarihi : 30.08.2018 19:49

Haberin etiketleri:

KÜTAHYA, 30 AĞUSTOS, TRT, DUMLUPINAR


YORUMLAR

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

KATEGORİYE AİT DİĞER HABERLER


ÖNE ÇIKANLAR

YAZARLAR

KÜTAHYA

KENT KONSEYİ NE İŞ YAPAR?

Yerel yönetimlerin kuşkusuz en büyük yol gösterenleri olarak adlandırılan şehir kent konseyleri çevre illerde yerel yönetimlere projeler

KÜTAHYA - HAVA DURUMU

KUTAHYA

ÇOK OKUNANLAR

  • Listelenecek kayıt bulunamadı