26 Nisan 2024 Cuma

AKTÜEL EDİTÖRLERİNDEN VALİ NAYİR'E CEVAP

Kütahya Valisi Nayir’in Kütahyaspor hakkında ki “tesisi boşaltın” emrine gelen tepkilere verdiği açıklamayı sizler için gazetemizin editörlerine sorduk. Uzun yıllar televizyon ekranları ve gazetelerden bilinen muhteşem ikili vali beyin açıklamalarına pek olumlu yaklaşmadı. Özkan Ervüz “şaşırmadım. Kütahya’ya has bir durum” derken, Deha Onur Akdemir ise “Biz valilik yapamazsın demedik, çözüm bulamıyorsunuz”dedik diye görüş bildirdi.

aktuel-editorlerinden-vali-nayire-cevap
 Kütahya spor kamuoyunun yakından tanıdığı ekranların unutulmayan ikilisi Deha Onur AKDEMİR ve Özkan Ervüz’e Aktüel Gazetesi olarak Kütahya Valililiğinin Kütahyaspor’a “Tesisleri boşaltın” emrine karşı verilen tepkiler sonrası vali Nayir’in açıklamalarını sorduk.

Kütahya Valisi Nayir, açıklamasında ““Bana bu işin bahanesi gibi geliyor. Hiçbir problemi olmayan yeri boşaltıyor değiliz. Can güvenliği açısından problemi olan okullarımızı nasıl boşaltıp, yıkıp, nasıl yenisini yaptı isek, burayı da yıkıp yenisini yapacak bir plan hazırlığı içerisindeyiz. Kütahyaspor ile alakalı değil bu aslında” demişti. Köşe yazarlarımız ise bakın ne cevap verdi.

 

“Kütahya’ya has bir durum”

Gazeteci yorumcu Özkan Ervüz vali Nayir’in açıklamalarını “Sayın valimizin açıklaması beni tatmin edip etmemesi pek önemli değil. Önemli olan şuan para bulmaya çalışan bir kulübe yüklenen ikinci bir yükün devlet erkânından gelmesi. Şaşırdık mı? Elbette hayır. Kütahya’ya has bir durum bu. Biz belediye binasını yıkarız kurumları sonra yerleştiririz. Araçları park edecek yer bile aramadan, Emniyet binasını yıkarız plan program olmadan. Elbette depreme elverişsizse yıkılmalı tesis ancak bu çocuklar nerede kalacak? Kim o 50 yıllık mezbelede kalmayı ister ki!” diye görüş bildirdi.

 

“Vali bey savunma makamı değil,
çözüm makamı olduğunu unutmuş”

Gazeteci ve aynı zamanda program yapım ve sunucusu Deha Onur Akdemir ise “Vali bey galiba gelen tepkilere şaşırmış. Kütahyalı zaman zaman da olsa tepki göstermesini bilir; ancak Vali bey bana kalırsa futbol kulübüne futbolcu yorumuyla cevap vermiş. Resmen topu taca atmış. Sayın valiye kimse binanın durumundan isyan etmiyor ki. Kaç yıllık binayı sayın vali mi yaptı? Sayın vali savunma pisikolojisine neden bürünmüş anlamadım. Vali çözüm üreten mekanizmanın başında ki isim değil mi? Yada hafiften alıp suçu kendi meslektaşımıza atalım. Vali beyin açıklama yaptığı meslektaşım acaba “Sayın valim bu kulüpte 350 lisanslı sporcu var. Bu 350 sporcu nerede konaklar veya dinlenir? Demiş midir? Acaba sayın vali Kütahyaspor kulübü idari binasına hiç ziyaret edip bir odada kalan 6 yetişkinin odasını hiç görmüşmüdür? Bunlar irdelenmeli. Kütahya valisinin görevlerinden birisi de gençlerin spor aktivitelerinin sağlıklı zeminlerde yapıldığını görmek ve sağlamak. Hiç kimse kusura bakmasın. Kütahya’nın tanıtımını en fazla yapan etkinlik ile ilgilenmek, sorunlarını benimsemekten kimse kaçamaz. Artık dünyamız o kadar büyük değil. Önceden yaptığımız haberleri, yaptığımız programları sadece Kütahya izliyordu. İşini yapanla yapmayanı artık sanal ortamdan da takip eden birileri var” dedi.


Haber okunma sayısı: 2335
Haber eklenme tarihi : 01.08.2018 23:31



YORUMLAR

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

KATEGORİYE AİT DİĞER HABERLER


ÖNE ÇIKANLAR

YAZARLAR

KÜTAHYA

KENT KONSEYİ NE İŞ YAPAR?

Yerel yönetimlerin kuşkusuz en büyük yol gösterenleri olarak adlandırılan şehir kent konseyleri çevre illerde yerel yönetimlere projeler

KÜTAHYA - HAVA DURUMU

KUTAHYA

ÇOK OKUNANLAR

  • Listelenecek kayıt bulunamadı