19 Nisan 2024 Cuma

TEK KARLARI “İNSAN SAĞLIĞI”

Geçtiğimiz haftanın en popüler konusu olan Ekmek fiyatları hakkında gazetemiz editörleri ufak bir araştırma yaptı. İşte vizyon Belediyeciliği yapıyoruz diyen Kütahya Belediyesine komşu olan iller ve Halk Ekmek ile başlayan ticari serüvenleri.

tek-karlari-insan-sagligi
 AK Parti Mustafa İça zamanının da Saraçoğlu zamanlarının da en büyük tartışma konusu olan Halk Ekmek sorununu sizler için irdeledik. Komşu illerimiz başlı başına çağ atlarken Kütahya Belediyesinin bir arpa boyu yol alamadığını gördük.  Küçükten başlayalım istedik.

 

Uşak Halk Ekmek

Uşakta Belediye bünyesinde kurulan UTAŞ firması emekli şehri Uşaklılar için sadece halk ekmeği üretimi yapmayı tercih etmiş. 250 gr sadece halk ekmek üretimi yapan tesiste yaklaşık 25 kişi istihdam edilirken ekmek ücreti şehrin 50’ye yakın satış noktasında sadece 0.90 TL.

 

NO 03 Fırın Afyon Belediyesi

Komşumuz Afyonkarahisar bu işe yeni başlayanlardan 2016 yılında hizmete giren ve 18 milyon tl bütçe ile yola çıkan belediye şirketi YÜNTAŞ hem halk ekmeği hem de çeşitli unlu mamuller ile şehrin belirli bölgelerinde pazarda ciddi pay sahibi. Afyon Belediyesinin firması hem halka hem de büyük catering  firmalarına üretim yapıyor.

 

Büyükerşen’in Eskişehir’i

Komşumuz Eskişehir ise sabah erken kalkıp yükünü alanlardan. Senelerdir hizmette olan Eskişehir Halk ekmeğinin fiyatı ise gelen tüm zamlara rağmen senelerdir değişmiyor. Eskişehirliler 250gr Halk Ekmeği 0.60 kuruştan yerken, ramazan pidesinin 300gr ve 0.75 kuruştan tüketiyor.

Balıkesir’li FIRINTAŞ

Balıkesir belediyesi şirketleri ile kurulan Fırıntaş kendi halkına ekmeği hem ucuza hem de çeşitliliği arttırmakta kararlı. Fırıntaş bünyesinde her gün milyona yakın çıkarılan toplamda 20 çeşit ekmek bulunuyor. Balıkesirliler 300 gr olan ekmeklerini 0.90 tl’den tüketiyor. Tam Buğday, Köy ekmeği, ayvalık tost ekmeği de cabası.

Bursa’nın iftiharı BESAŞ

Bursa çok ama çok farklı kulvarda yaşıyor. Bursa halkı belediye firması BESAŞ ile temel tüketim maddesi ekmek ve diğer besinlerinde çok ama çok şanslı. Besaş bünyesinde 17 çeşit ekmek (Karabuğday,Sandiviç, yulaflı, köy ekmeği vs.vs.) Süt ürünlerine de girişen Besaş 16 çeşit süt vesüt ürününü bünyesinde satışa sunmuş. (Ayran, günlük süt, lor peynir, kaşar vs.vs.) Listenin bittiğini sanıyorsanız yanılıyorsunuz kendi markası altında tahin-pekmez ikilisini de satan besaş komik ücretlerle Süzme Bal, Yumurta, Kemal Paşa tatlısı, Kadayıf ve gulitensiz ürünlerle “Tek Karımız Sağlığınız” demeye devam ediyor.

 Kütahya Aktüel okurları şimdi “vizyon belediyeciliğiniz bu mu?” haberimize alttan alttan tepki gösteren Kütahya Belediyesinin vizyonunu ve kendi halkına bakışını sizlere soruyor.


Haber okunma sayısı: 1871
Haber eklenme tarihi : 01.08.2018 22:06



YORUMLAR

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

KATEGORİYE AİT DİĞER HABERLER


ÖNE ÇIKANLAR

YAZARLAR

KÜTAHYA

KENT KONSEYİ NE İŞ YAPAR?

Yerel yönetimlerin kuşkusuz en büyük yol gösterenleri olarak adlandırılan şehir kent konseyleri çevre illerde yerel yönetimlere projeler

KÜTAHYA - HAVA DURUMU

KUTAHYA

ÇOK OKUNANLAR

  • Listelenecek kayıt bulunamadı