25 Nisan 2024 Perşembe

HANGİSİ DOĞRU SÖYLÜYOR

Kütahya’nın Emet ilçesinde meydana gelen sülfürik asit sızıntısı ile ilgili Kütahya milletvekillerinin yaptığı birbirine zıt açıklamalar vatandaşın kafasını karıştırdı.

hangisi-dogru-soyluyor
 AK Partili Milletvekilleri Ahmet Tan ve Ceyda Çetin Erenler korkulacak durum yok şeklinde açıklama yaparken Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, durumun sanılandan daha ciddi olduğu yönünde açıklamalar yaptı.

CHP Milletvekili Fazıl Kasap, sosyal medya hesabından  “asit tankeri çamurla sıvanamıyor!! Tehlike yok diyen vekil ve görevliler tanka yaklaşamıyorlar. Tanktan hala sülfirik asit sızıyor. 10 metre gerideler. 10 bin (onbin) ton asit akmaya devam ediyor.” şeklinde açıklama yaparken AK Partili Milletvekilleri Ahmet Tan ve Ceyda Çetin Erenler ise, “Söz konusu süreç içerisinde tanktan boşalan sülfürik asit, her iki tankın içinde bulunduğu biriktirme havuzunda tutulmuş ve burada nötralizasyon (etkisizleştirme) için kireçleme işlemi yapılmıştır. Sülfürik asit tankında oluşan kaçağın mümkün olan en hızlı şekilde giderilmesi ve biriktirme havuzundaki sülfürik asit’ in nötralizasyonu için İşletme Müdürlüğü gerekli tüm tedbirleri uygulamaya koymuştur.” diye açıklama yaptılar.

 " EN AZINDAN ŞİMDİ BİRLİK OLUN"

Vatandaşlar ise , Kütahya için önemli olan bir konuda milletvekillerinin birbirine zıt açıklamalar yapmasını eleştirerek, “ Kütahya için hayati önem taşıyan konularda bari birlik olun. Kütahya sizleri şehrinizin haklarını doğru olarak savunun diye meclise gönderdi. Sülfirik asitin zararlı olmadığı yönünde yapılan açıklamalar, bu şehirden aldığınız oyların hakkınızı veremediğini gösterir. Lütfen bizler için önemli olan konularda Genel Başkanlarınızın değil Kütahya’nın vekili olduğunu hatırlayın” diyerek tepkilerini gösterdiler.


Haber okunma sayısı: 5268
Haber eklenme tarihi : 15.08.2018 21:06



YORUMLAR

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

KATEGORİYE AİT DİĞER HABERLER


ÖNE ÇIKANLAR

YAZARLAR

KÜTAHYA

KENT KONSEYİ NE İŞ YAPAR?

Yerel yönetimlerin kuşkusuz en büyük yol gösterenleri olarak adlandırılan şehir kent konseyleri çevre illerde yerel yönetimlere projeler

KÜTAHYA - HAVA DURUMU

KUTAHYA

ÇOK OKUNANLAR

  • Listelenecek kayıt bulunamadı