19 Nisan 2024 Cuma

“BECEREMİYORSANIZ BIRAKIN”

Kütahya simgesi Vazo hem meydan düzenlemesi hem de çini dekorları ile Kütahyalıların büyük tepkisine neden oluyor. Kütahyalı vatandaşlar Kütahya Belediyesine “ya vazoya sahip çıkın hakkını verin, ya da elinizi vazodan çekin çiniciler simgelerine sahip çıksın” diye serzenişte bulundular.

beceremiyorsaniz-birakin
 İzmir için saat kulesi, Konya Mevlevihane’leri, İstanbul’da kız kulesi ne ise Kütahya’nın simgesi de vazo gerçeği toz kaldırmaz bir gerçek. Ancak yıllardır çeşitli denemelerle Aslı ve orijinalinden uzaklaşan hatta çini kullanılmayan fason simge artık her hali ile tepki çeker oldu. Geçen senelerde daha sağlam ve kalıcı olacak adı ile başlayan tadilat hem yapım aşamasında hemde yapım sonrasında tüm eleştirileri belediye başkanlığı makamına çekmişti.

Çinicilerin isyanı ve tepkilerine rağmen çini gerçeğinden uzaklaşılarak yapılan yeni vazo şimdi ki hali ile içler acısı.

Kütahya’yı ziyarete gelen yerli ve yabancı turistin mutlak iptal yeri olan vazoyu görenler şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar.

 

Kütahyalı çiniciler tepkili

 Kütahya’nın çini ustaları ise simge olan vazo ile artık daha fazla oynanmaması konusunda hemfikir fikir. Hem su oyunları hem de görseli ile artık bir nokta konulmalı diyen çiniciler “ belediyemiz maalesef ben yaptım oldu bittiye getiriyor. Çini bizim işimiz ancak gelip bir soran bile yok. Kütahya’da çiniciler 2 veya 3 ismin elinde tekelinde değil. Kütahya çinili cami yıllardır ayakta. Vazomuza dokunmasalardı o çinilerde bu gün ayakta olacaktı. Vazo şimdi ki ebatının en az 2 misli büyük ve gösterişli olmalı. Su fıskiyeleri ahenk yaratmalı. Belediyemiz bu işi ya adam akıllı ele almalı yada bıraksın çiniciler onurlarına sahip çıkar gelir bu simgeyi yaparlar” diyerek veryansın ettiler.

 

“Peyzaj çok kötü”

Vazo etrafında fotoğraf çektiren yerli ve yabancı turistler “ bir şehrin simgesinin bu kadar bakımsız olmasına anlam veremedik. Peyzaj çok kötü ve bakımsız. Daha estetik yada en azından çini deseni üzerine hakim olan çiçekler kullanılabilirdi” diyerek ilgisizliğe dikkat çektiler


Haber okunma sayısı: 2056
Haber eklenme tarihi : 02.08.2018 19:45



YORUMLAR

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

KATEGORİYE AİT DİĞER HABERLER


ÖNE ÇIKANLAR

YAZARLAR

KÜTAHYA

KENT KONSEYİ NE İŞ YAPAR?

Yerel yönetimlerin kuşkusuz en büyük yol gösterenleri olarak adlandırılan şehir kent konseyleri çevre illerde yerel yönetimlere projeler

KÜTAHYA - HAVA DURUMU

KUTAHYA

ÇOK OKUNANLAR

  • Listelenecek kayıt bulunamadı