27 Nisan 2024 Cumartesi

KENT KONSEYİ NE İŞ YAPAR?

Yerel yönetimlerin kuşkusuz en büyük yol gösterenleri olarak adlandırılan şehir kent konseyleri çevre illerde yerel yönetimlere projeler sunduğu gözlenirken Kütahya kent konseyinin Ilıca hamamları ve otopark işletmeleri ile olan yakınlığı işletmeci edası ile görev yaptığı iddiaları vatandaşı rahatsız ediyor.

kent-konseyi-ne-is-yapar
 En son Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu’nun da açılışında rol aldığı Ilıca’da mevcut olan  hamamları kimin işlettiği kimin veya hangi kurumun vergi mükellefi olduğu tartışma konusuyken, haber merkezimize gelen e-posta ve editörlerimize gelen sözlü talepler üzerine vatandaşlarımızın sorularına cevap aramaya başladık.

 

Ilıca Sarıkız hamamı işletmecisi kim?

 Geçtiğimiz haftalar içerisinde atıl vaziyette ki turistik değerimiz Ilıca’ya yapılan tesisin Kütahya kent konseyi tarafından işletildiği iddiası gözlerin çevre illerde ki kent konseylerine çevrilmesine neden oldu. Vatandaşlar kent konseyinin görevinin ticari bir kimliğe bürünüyor olmasının ticari kaygı sebebi ile bağımsız projeler üretmekten uzaklaşacağını savunuyor.

Bir diğer konu ise şehir için cadde otoparklarının işletmeciliğinin yapıldığını iddia ettikleri kent Konseyinin asıl görevinin bu olmadığını söyleyen kütahyalılar “kent konseyleri her şehirde belediye başta olmak üzere büyük projeleri hazırlar ve yol gösterici olur. Bu mecrada her kesimden kişi olur. Ancak Kütahya’da durum farklı. Kent konseyinin işletmecilik yapma veya ticari kaygı taşıma lüksü olamaz. Otopark işletmecisi olarak Kütahyaspor gibi kamu menfaati gözeten dernekler tarafından yapılmalı” şeklinde konuştular...

Öte yandan diğer şehirlerde ki kent konseyleri faaliyetlerini daha kurumsal bulan vatandaşlar “Kütahya’da  her işte olduğu gibi bir boş vermişlik hakim. Diğer komşu şehirlerde bu yapı bir kurumsallık kazanmış ancak bizde bu yok. Her kent konseyi projelerini desteklerini ve çalışmalarını kendi resmî internet sitesinde yayınlarken Kütahya kent konseyi sosyal medya üzerinde basite indirgenmiş. Kafalarına göre grup ayarlamaları, eleştiri tahammülsüzlükleri en üst düzeyde” diyerek eleştiri yağmuruna tuttular.

 

Şimdi en yetkili makamlara direkt olarak soruyoruz!!!

Ilıca kaplıcalarının resmî vergili işletmecisi kim?

Hangi şart ve konumda ihale edildi?

Şehir içi ana cadde üzeri otopark işletmeciliğini kim yapıyor?

escort izmir

Haber okunma sayısı: 11122
Haber eklenme tarihi : 15.10.2018 16:20

Haberin etiketleri:

KÜTAHYA KENT KONSEYİ, KÜTAHYA, ILICA


YORUMLAR

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

KATEGORİYE AİT DİĞER HABERLER


ÖNE ÇIKANLAR

YAZARLAR

KÜTAHYA

KENT KONSEYİ NE İŞ YAPAR?

Yerel yönetimlerin kuşkusuz en büyük yol gösterenleri olarak adlandırılan şehir kent konseyleri çevre illerde yerel yönetimlere projeler

KÜTAHYA - HAVA DURUMU

KUTAHYA

ÇOK OKUNANLAR

  • Listelenecek kayıt bulunamadı