19 Nisan 2024 Cuma

KENT KONSEYİNDEN CEVAP

Kütahya Kent Konseyi ilgili dile getirdiğimiz "Kent Konseyi ne iş yapar?" başlıklı haberimize bugün Kent konseyi tarafından cevap verildi. Cevabı aynen yayımlıyoruz...

kent-konseyinden-cevap
 "Bazı yerel internet gazete ve sosyal medyada Kütahya Kent Konseyine itham edici haberler yer almaktadır. Gazeteler haber kaynaklarını açıklamak zorunda değillerdir, ancak itham edilen konuların muhatabı olan kişi veya kurumlardan ön bilgiler almadan her iddiayı yazmaları o gazetenin kime veya kimlere hizmet ettiği sorusunu akıllara getirmektedir.
5393 Sayılı Belediye Kanunu 76. maddesine göre kurulan kurulduğu günden bu güne kadar da İçişleri Bakanlığınca hazırlanan yasa ve yönetmelikler çerçevesinde genel kurullarını yaparak göreve gelen bir kurumdur.
Görevlerinin ana başlığı ise; Kent yaşamında; kent vizyonunun ve hemşerilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmeye çalışır.
Kent konseyinin mali yapısı ise, İçişleri Bakanlığının 08/10/ 2006 tarihli Resmi Gazete ile yasallaştırılan ve bu yasaya ek olarak 06/06/2009 - 27251 S.R.G Yön./10. Maddesi ile eklenen
“ Belediyeler kent konseylerine, bütçelerinde ödenek ayırmak suretiyle ayni ve nakdi yardım yapar ve destek sağlar “ hükmüyle mali yapısı belirlenmiştir.
Kütahya Belediye Başkanlığı bütçelerinde bu fasıl için yer ayırmış, ancak Kütahya Kent Konseyi bu bütçeyi hiç kullanmamıştır.
Kütahya Kent Konseyi bileşenleri gönüllülük esasına göre çalışan, kendi konularında yetişmiş bu göreve geldiklerinde amaçları, proje üretmek ve uygulamalardaki projeleri takip etmek gibi bir misyon üstlenmiştir.
Bu nedenle, Kütahya Kent Konseyinin hiçbir ticari faaliyeti yoktur.
Ilıca kaplıcaları, geçtiğimiz yıllardan bu güne halk arasında, eski canlılığının olmaması nedeniyle eleştirilmiş, eski canlılık günleri dile getirilmiştir.
Kütahya Kent Konseyi olarak bu haklı eleştiriye bizde katılarak bir proje ürettik.
Kütahya halkının daha önceki müstecirlerden memnuniyetsizliği göz önünde bulundurularak Kütahya Belediyesi iştiraki olan Simpaş A.Ş den, Kütahya Kent Konseyi kontrolünde bir başka müstecire devir edilmesini sağladık. Kütahya Kent Konseyi olarak Ilıcada Ramazan Bayramında kutlama şöleni yaptık. Turizm ve kaplıca bölgesi olması nedeniyle Ilıcada Kütahya Kent Konseyi sanat merkezi şubesini açtık. Ilıca esnafına ticari canlılık sağlanmasında bir katkı sağlayarak hem esnaf hem de halk tarafından destek ve teşekkür aldık. Değişen mevsim koşullarından dolayı müstecir yoğun yağışlar nedeniyle tam kapasiteli çalışamamış ve zarar etmiştir. Ilıca Sarıkız hamamı da, Belediyesi tarafından çalıştırılmaktadır. Kütahya Kent Konseyi ile ilgisi bulunmamaktadır.
Otopark, 10 adet engelli derneği yararına müstecir tarafından çalıştırılmaktadır.
Kütahya Kent Konseyi, müstecirin denetimini ve derneklere dağıtılan yardımların kontrolünü yapmaktadır. Kütahya Kent Konseyinin otoparklarla resmi bir ilgisi bulunmamaktadır.
Kütahya Kent Konseyi, göreve geldiği yaklaşık on aylık bir dönem içerisinde birçok çalışma ve projelerin içinde olmuş, her nedense maksatlı bazı basın kuruluşlarının dikkatini pek çekmemiş, sosyal medyada karalamalar yürütülmüş, yapılan güzellikler örtülmüştür.
Bu nedenledir ki, Kütahya halkını doğru bilgilendirmek için yakında hizmete girecek olan web sayfamızın yasal işlemleri tamamlanmış ve halkın bilgilendirilmesine sunulacaktır. Bu yaşananlardan sonra halkın doğru bilgi alması ve bilgi kirliliğine ortadan kaldırmak için Kütahya Kent Konseyi internet gazetesi çıkaracaktır. Kamuoyunun bilgilerine arz ederiz."

Haber okunma sayısı: 3864
Haber eklenme tarihi : 16.10.2018 18:35



YORUMLAR

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

KATEGORİYE AİT DİĞER HABERLER


ÖNE ÇIKANLAR

YAZARLAR

KÜTAHYA

KENT KONSEYİ NE İŞ YAPAR?

Yerel yönetimlerin kuşkusuz en büyük yol gösterenleri olarak adlandırılan şehir kent konseyleri çevre illerde yerel yönetimlere projeler

KÜTAHYA - HAVA DURUMU

KUTAHYA

ÇOK OKUNANLAR

  • Listelenecek kayıt bulunamadı