28 Nisan 2024 Pazar

'İNSANA YAPILAN HAKSIZLIĞI KINIYORUZ'

Genç Memur-Sen Kütahya İl Başkanı Mehmet Zahid Behti, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları günü nedeniyle basın toplantısı düzenleyerek, insan haklarına yapılan saygısızlıkları ve haksızlıkları kınadıklarını söyledi.

insana-yapilan-haksizligi-kiniyoruz
Dünya coğrafyasında haksızlığa uğrayan her bireyin, zulme uğramış her mazlumun hakkını savunmaktan yana olduklarını bildiren Behti, Ne mazlumun kimliğini sorarız, ne zalimin. Allah’ın yarattığı insanoğluna kim haksızlık etmişse karşısındayız.” dedi.
Dini, inancı, milleti, mezhebi, ülkesi, ideolojisi ne olursa olsun milletin iradesine kast eden her kesime ve her eyleme karşıyız olduklarını anlatan Mehmet Zahid Behti, “ Dünyanın en adaletsiz savaşının yaşandığı Suriye’de, seçilmiş hükümete karşı darbe yapılan Mısır’da, ambargo altında inleyen Gazze’de, mezhep savaşına sürüklenen Irak’ta ölen mazlum kardeşlerimizin adını anmak için buradayız. Yurtlarından sürülmüş Myanmarlılar, toprakları gasp edilmiş Doğu Türkistanlıların sesini duyurmak için buradayız. Türkiye’deki gençler olarak dünya gençliğini insan ihlallerine karşı sonuna kadar direnmeye, onurlarına, tercihlerine ve seçimlerine sahip çıkmaya çağırıyoruz. Rabia Kuşağı olan bizler daima adaletin, hürriyetin, meşruiyetin, insan haklarının savunucusu olacağız.” şeklinde konuştu.
 

Haber okunma sayısı: 1524
Haber eklenme tarihi : 10.12.2013 15:28



YORUMLAR

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

KATEGORİYE AİT DİĞER HABERLER


ÖNE ÇIKANLAR

YAZARLAR

KÜTAHYA

KENT KONSEYİ NE İŞ YAPAR?

Yerel yönetimlerin kuşkusuz en büyük yol gösterenleri olarak adlandırılan şehir kent konseyleri çevre illerde yerel yönetimlere projeler

KÜTAHYA - HAVA DURUMU

KUTAHYA

ÇOK OKUNANLAR

  • Listelenecek kayıt bulunamadı