27 Nisan 2024 Cumartesi

'Dershaneler ülke gerçeği'

Milliyetçi Haraket Partisi (Mhp) Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Alim Işık, iktidar partisinin kapatma isteğinde olduğu dershanelerin bir Türkiye gerçeği olduğunu söyledi.

dershaneler-ulke-gercegi
Işık; "Dershaneler bu ülkenin gerçeğidir. Bugün itibari ile 100 bine yakın insanın istihdam edildiği bir gerçeği yok sayamayız. Bunun neden kapatıldığının asıl gerekçesi OSLO görüşmelerinde Pkk'ya verilen sözün gerçeğidir. Dershanelerin dağa çıkan gençleri engellediği gerekesi ile Pkk'dan hükümete iletilen talebin gereğini yapmaya çalışıyor. Soru önergeleri ile konuyu tekrar gündeme getirdik. Dershanelerin kapatılmaması için. Malesef Akp'li vekillerin oyu ile reddedildi." dedi.
 
"MHP GRUBU OLARAK ARAŞTIRMA ÖNERGESİ VERDİK"
 
Parti grubu olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (Tbmm) araştırma önergesi verdiklerini anımsatan 
Prof. Dr. Işık, şunları söyledi: "Son dönemde verilen mesajlar malesef Türkiye gerçeklerinden uzak, üzücü ve rencide edici mesajlardır. 6 yıldan fazladır milletvekiliyim. Bayram öncesi Başbakanın bu konuyu gündeme getirmesi ile Mhp grubu olarak araştırma önergesi verdik. İlk kez Akp çoğunluğu olmasına rağmen kulislere kaçarak kendi milletvekillerine bir karar yeter sayısı istettirip yeterli çoğunluk bulunmadığı gerekçesi ile meclisi kapattırdır. Bu benim 7 yıllık süremde ilk kez gerçekleştirilen bir Akp uygulamasıdır."
 
Prof. Dr. Işık, hükümetin Pkk terör örgütüne verdiği sözlerin gereğinin yapıldığınğı savunarak, "Bugün hükümet Pkk'ya verdiği sözlerin gereği olarak Türkiye'deki dershaneleri kapatma girişime soyunmuştur. Türk gençlerini fırsat eşitliğinden yararlanma hakkına tecavüz etmişlerdir. Kendilerini kral olarak görenler bir gün yine kendilerini çıplak kral olarak görürler" diye konuştu.

Haber okunma sayısı: 1529
Haber eklenme tarihi : 16.11.2013 02:22



YORUMLAR

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

KATEGORİYE AİT DİĞER HABERLER


ÖNE ÇIKANLAR

YAZARLAR

KÜTAHYA

KENT KONSEYİ NE İŞ YAPAR?

Yerel yönetimlerin kuşkusuz en büyük yol gösterenleri olarak adlandırılan şehir kent konseyleri çevre illerde yerel yönetimlere projeler

KÜTAHYA - HAVA DURUMU

KUTAHYA

ÇOK OKUNANLAR

  • Listelenecek kayıt bulunamadı