27 Nisan 2024 Cumartesi

47 belde köy oluyor

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, 30 Mart 2014 tarihi itibariyle tüzel kişilikleri sora erecek olan 47 beldenin köy statüsüne kavuşacağını söyledi.

47-belde-koy-oluyor
Yılmaz, yaptığı açıklamada, yeni dönemde köy statüsüne döşüşen beldelerin İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği bünyesinde hizmetlerini almaya devam edeceğini ifade etti.
Vali Yılmaz, şöyle konuştu: "Bilindiği gibi, büyükşehir yasasıyla ilgili olarak, nüfusu 2000'in altında kalan belde belediyelerinin kapatılması gündemde. Uzun süreden beri yapılan idari çalışmalar hala devam ediyor. 30 Mart 2014 tarihi itibariyle bu belde belediyelerimizin tüzel kişilikleri son bulacak. Ondan sonra köy statüsünde İl Özel İdaresi bünyesinde hizmetlerini almaya devam edeceklerdir. Vatandaşlarımızın da kafasında ki şüphelerin giderilmesi anlamında bugün itibariyle İl Özel İdaresindeki arkadaşlarımız bu yerlerde incelemelerini yapmaktadırlar. Şimdiye kadar verilen tüm hizmetler olarak bakacak olursak; taşıma olsun, kanalizasyon hizmeti olsun, içme suyu olsun, çöp toplanması, kaldırım çalışması gibi hizmetlerin devamlılığı sağlanacaktır. İnsanlarımızın aldıkları hizmetlerden mahrum kalmaması için çalışmalarımız aralıksız devam edecektir. Dönüştürülecek olan belde belediyelerimizde ki personelimiz de İl Özel İdaresinde hizmete alınıyorlar. İhtiyacımız olan bölgelerde çalıştırarak kimseyi mağdur etmeyeceğiz. Bilinmesi gereken başka bir hususta; yapılan hizmetlerden sadece belde belediyeleri yararlanmayıp, tüm köy ve mahallelerimizi kapsayacak şekilde aynı çalışmaları yapmaktayız. Geniş alanda tüm ekip ve ekipmanımızı kullanıp vatandaşlarımızı sağlık ve huzur içerisinde yaşamalarını sağlama gayretindeyiz."
 
30 Mart 2014 tarihi itibariyle kapanacak beldelerin isimleri şöyle: "Çayırbaşı, Zafertepeçalköy, Hacıkebir, Aydıncık, Çerte, Eğrigöz, Günlüce, Örencik, Yenice, Akçaalan, Altınkent, Cebrail ,Erdoğmuş, Fırdan, Gümele, Gürlek ,Kayaköy, Üzümlü, Yeşilçay, Yunuslar, Dereköy, Hasanlar, Karbasan, Şeyhler, Kızılcaören, Sofular, Bahtılh, Beyce, Çaysimav, Demirci,Gümüşsü, Hisarbey, Kalkan, Karacahisar, Kestel, Kuşu, Naşa ,Öreyler ,Şenköy ,Yaykın, Yemişli, Yeniköy, Yeşildere, Yeşilköy, Karamanca, Üçbaş ve Aliköy."

Haber okunma sayısı: 1921
Haber eklenme tarihi : 23.11.2013 11:19



YORUMLAR

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

KATEGORİYE AİT DİĞER HABERLER


ÖNE ÇIKANLAR

YAZARLAR

KÜTAHYA

KENT KONSEYİ NE İŞ YAPAR?

Yerel yönetimlerin kuşkusuz en büyük yol gösterenleri olarak adlandırılan şehir kent konseyleri çevre illerde yerel yönetimlere projeler

KÜTAHYA - HAVA DURUMU

KUTAHYA

ÇOK OKUNANLAR

  • Listelenecek kayıt bulunamadı