26 Nisan 2024 Cuma

15 TEMMUZ'UN YILDÖNÜMÜ

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin 2. yılı sebebiyle düzenlenen Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri Kütahya’da Hava Şehitliği ziyaretiyle başladı.

15-temmuzun-yildonumu
15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Kütahya il protokolü ve vatandaşlar ilk olarak Hava Şehitliğinde bir araya geldi. 

Vali Ahmet Hamdi Nayir’in şehitlerin kabirlerini tek tek ziyaret ettiği, her kabrin başında bir gencin Yasin-i Şerif okuduğu ziyaret, Kur’an-ı Kerim okunup dua edilmesiyle sona erdi. 


Hava Şehitliği ziyareti sonrası Vali Ahmet Hamdi Nayir ile Kütahya protokolü Polis Şehitliğini ziyaret etti. 

Kabirlerin ziyaret edilip karanfil bırakıldığı Polis Şehitliğinde İl Müftülüğü görevlileri Kur’an-ı Kerim okudu. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından vatanın birliği ve dirliği için İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar tarafından dua edildi.

Vali Ahmet Hamdi Nayir’e Hava Şehitliği ve Polislik Şehitliği ziyaretlerinde AK Parti Kütahya Milletvekilleri İshak Gazel ile Ceyda Çetin Erenler, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Bülent Tatkan, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Baro Başkanı Ahmet Atam, Vali Yardımcıları Kenan Eskin ile Arif Yalçın, İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Barış Karataş, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, STK Temsilcileri, protokol üyelerinin eşleri, bazı daire müdürleri ile şehit yakınları ve vatandaşlar eşlik etti.

“BİR DAHA 15 TEMMUZLAR YAŞANMASIN”

Basın mensuplarına kısa bir açıklamada bulunan Vali Ahmet Hamdi Nayir, şehitleri minnet ve şükranla andıklarını kaydetti. 15 Temmuzların bir daha yaşanmamasını dileyen Vali Nayir, “Bütün şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyoruz. 15 Temmuz gibi ihanet süreçleri inşallah bu coğrafyada bir daha yaşanmasın. Milli birlik ve beraberliğimizle biz bu topraklarda bin yıldır yaşadığımız gibi yine huzur ve sükun içerisinde yaşamaya devam edelim. Bu huzurumuzun ve sükunumuzun altında en büyük emeği geçenlerin, fedakarlık yapanların şehitlerimiz olduğunu biliyoruz. Çocuklarımızla, öğrencilerimizle bütün halkımızla gelip onlara minnet duygumuzu ifade ediyor, rahmet diliyoruz. İnşallah gençlerimiz bu ruhla, bu topraklar için gerektiğinde can verme gereğiyle büyürler ve bu ruhu gelecek nesillere de taşımış oluruz” diye konuştu.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, Polis Şehitliği ziyareti sonrası protokol üyeleriyle birlikte şehitler için düzenlenen mevlid programına geçti. 

Ulu Cami'de düzenlenen mevlitte Kur'an-ı Kerim okundu, tüm şehitler için dua edildi.

VALİ AHMET HAMDİ NAYİR, FOTOĞRAF VE RESİM SERGİSİNİ ZİYARET ETTİ

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri, Kütahya Belediyesi tarafından hazırlanan “15 Temmuz” fotoğraf sergisinin gezilmesi ve Ahmet Yakupoğlu Güzel Sanatlar Lisesi tarafından düzenlenen “Dumlupınar’dan 15 Temmuz’a Vatan Sevgisi” konulu resim sergisinin açılışıyla devam etti. 
 
Serginin açılış kurdelesini Vali Ahmet Hamdi Nayir, protokol üyeleri ve resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler sırasıyla Nida Nur Yavuz, Kaan Doğan, Özlem Can ile birlikte kesti.

Ahmet Yakupoğlu Güzel Sanatlar Lisesi tarafından il geneli ortaokullar arası düzenlenen “Dumlupınar’dan 15 Temmuz’a Vatan Sevgisi” konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeleri Vali Ahmet Hamdi Nayir ile protokol üyeleri tarafından verildi. 

Sevgi Yolu girişinde halka sunulan fotoğraf ve resim sergilerinin açılışına Vali Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti Kütahya Milletvekilleri İshak Gazel ile Ceyda Çetin Erenler, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Bülent Tatkan, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, STK Temsilcileri, bazı daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

ŞEHİTLER İÇİN FİDAN DİKİLDİ

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında “15 Temmuz 2016 Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanı”nda fidan dikim töreni düzenlendi.

60 fidanın toprakla buluşturulduğu törene, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti Kütahya Milletvekilleri İshak Gazel ile Ceyda Çetin Erenler, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Bülent Tatkan, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, STK Temsilcileri, bazı daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 

2 yılda 2016 fidanın dikildiğini belirten Kütahya Orman Bölge Müdürü Adnan Kayım, “Şehit olan vatandaşlarımızın vatan sevdası burada diktiğimiz fidanlarda hayat bulacak. Allah birlik ve beraberliğimize zeval vermesin. Allah bir daha bu tür bir hainliği ve acıyı milletimize yaşatmasın” dedi.

Kütahya Orman Bölge Müdürü Adnan Kayım'ın konuşmasının ardından Vali Ahmet Hamdi Nayir ile protokol üyeleri 15 Temmuz 2016 Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanı’na fidan dikip can suyu verdi.
 
15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri saat 20.30'da Kütahya Valiliği önünde devam edecek.
mac yayınlarıana casino

Haber okunma sayısı: 1135
Haber eklenme tarihi : 15.07.2018 20:09



YORUMLAR

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

KATEGORİYE AİT DİĞER HABERLER


ÖNE ÇIKANLAR

YAZARLAR

KÜTAHYA

KENT KONSEYİ NE İŞ YAPAR?

Yerel yönetimlerin kuşkusuz en büyük yol gösterenleri olarak adlandırılan şehir kent konseyleri çevre illerde yerel yönetimlere projeler

KÜTAHYA - HAVA DURUMU

KUTAHYA

ÇOK OKUNANLAR

  • Listelenecek kayıt bulunamadı