26 Nisan 2024 Cuma

Kuraklık korkutuyor

Altıntaş ilçesinde son 8 aydır devam eden kuraklık çiftçileri endişelendirmeye başladı. Altıntaşlı çiftçiler 2013 Haziran ve Temmuz aylarından bu yana ilçe genelinde hüküm süren kuraklığın güz dönemi hububat ekimini de etkilediğini bildirdi.

kuraklik-korkutuyor
Kütahya’nın tahıl ambarı Altıntaş ovasına uzunca bir süredir yeterli yağış almadığını ifade eden Altıntaş Ziraat odası başkanı Mustafa Başbunar, "Son 8 aydır Altıntaş yeterli yağış almadı. Ekim ve Kasım aylarında yağmur ve kar yağdı ama bu yetersiz kaldı" dedi. Giderek derinleşen kuraklığın hem yazın hem de güz dönemi ekimlerini etkilediğini ifade eden Başbunar, "Verimli topraklarıyla ünlü Altıntaş Ovasında 2013 Haziran ayında başlayan ve etkisi devam eden kuraklık güz dönemi hububat ekimlerini de etkiledi. Kuraklıktan dolayı güz döneminde ekim yaptığımız alanlarda kardeşlenme hiç olmadı. Altıntaş'ta hububatın büyük kısmı güz döneminde ekiliyor" şeklinde konuştu. 
Bundan sonraki beklentilerinin ilkbahar mevsimindeki yağmurlar olduğuna vurgu yapan başkan Başbunar, "Gözümüz kulağımız televizyonlarda. Meteorolojiden gelecek müjdeli yağış haberlerini bekliyoruz. Umarım önümüzdeki günlerde Altıntaş'a bolca kar ve yağmur düşer" dedi.

Haber okunma sayısı: 1937
Haber eklenme tarihi : 24.01.2014 11:01



YORUMLAR

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

KATEGORİYE AİT DİĞER HABERLER


ÖNE ÇIKANLAR

YAZARLAR

KÜTAHYA

KENT KONSEYİ NE İŞ YAPAR?

Yerel yönetimlerin kuşkusuz en büyük yol gösterenleri olarak adlandırılan şehir kent konseyleri çevre illerde yerel yönetimlere projeler

KÜTAHYA - HAVA DURUMU

KUTAHYA

ÇOK OKUNANLAR

  • Listelenecek kayıt bulunamadı