29 Mart 2024 Cuma

III.Etap TOKi Başlıyor

Altıntaş Belediye Başkanı Ferit Karabulut, seçimden önce verdikleri sözleri ircaa etmeye başladıklarını belirterek TOKİ çalışmalarının 2014 yılı içerisinde tamamlanacağını söyledi.

iiietap-toki-basliyor
 “VERDİĞİMİZ SÖZLERİN ARKASINDAYIZ”
Başkan Karabulut, gazetemize yaptığı açıklamada, ilçede yapılması düşünülen ve çeşitli nedenlerle yapılamayan 3. Etap TOKİ’nin 2014 yılı içerisinde başlayacağını kaydetti. Cumhuriyet Mahallesinde bulunan yaklaşık 42 Bin metrekarelik alan için çalışmaların başlatıldığını kaydeden Karabulut, “Altıntaş 3. Etap TOKİ’ler seçimden öncede söz verdiğimiz gibi Cumhuriyet Mahallesi Jandarmanın kuzey kısmındaki arsaya yapılacak. Daha önceki Belediye Başkanı bu bölgede bir çalışma yapmış ancak 20 dekarlık bir bölümün ot bedelini ödeyerek bırakmış ve bu arazinin tahsisi bile talep edilmemiş. Şimdi biz bu alanı 42 dekara çıkarttık, 22 dekarlık kısmı için de mera komisyonuna ot bedelinin belirletip  bu alanın da TOKİ arazisiyle birleştirilerek tekrar müracaatta bulunacağız.” Dedi.
 
“ 500 KONUTLUK OLACAK”
3. Etap TOKİ’nin yaklaşık 500 konutluk olacağını tahmin ettiklerini belirten Karabulut, “42 Bin m2’lik alana tahminlerimize göre yaklaşık 500 kişilik bir TOKİ binasının sığacağını düşünüyoruz. Aynı alanda bir cami ve alışveriş merkezi düşünüyoruz. Taleplere göre arsanın yetersiz kalması durumunda araziyi büyütme imkanımız var.  Tabi ki burada hem alt gelir grubu için hem de üst gelir grubu için 3+1 ve 2+1 evler planlıyoruz. Öncelikle 2+1’lerin daha kullanışlı olan F tipi binalar olarak inşa edilmesine çalışıyoruz. Biz Belediye olarak TOKİ çalışmalarımızı ilk meclisimizde gündeme alarak hazırlıklarına başladık. Bu hafta Ankara’ya yapacağım ziyarette TOKİ yetkilileri ve Başkanı ile görüşerek yapılması gerekenleri tekrar istişare edip hızlandıracağız.” Diye konuştu. 
 
“ANKET YAPILACAK”
Çalışmaların 2014 yılı içerisinde tamamlanacağını ve yeni bir anket yapılacağını anlatan Başkan Karabulut, “Vatandaşlarımızın en çok sorduğu sorulardan biriside tekrar anket yapılacak mı yada daha önceki müracaatlar mı geçerli şeklinde sorular soruyorlar. Ancak önceki anket uzun süre önce yapıldığı için anketin geçersiz olacağını düşünüyoruz ve yeni bir anket yapmayı planlıyoruz. Tabi ki anketler kesin sonuçlar değildir. Önemli olan bankaya yatırılan peşinatlar dolayısıyla biz bu süreci ilan edeceğiz ve en uzak köydeki vatandaşlar dahi duyacak şekilde bu ilanları yapacağız. Hiç kimse benim haberim olmaz yada duymam endişesine kapılmasın. Biz TOKİ çalışmalarımızı 2014 yılı içerisinde kesinleştirerek çalışmalarımıza başlayacağız.”ifadelerini kullandı.
 

Haber okunma sayısı: 9452
Haber eklenme tarihi : 26.04.2014 07:34



YORUMLAR

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

KATEGORİYE AİT DİĞER HABERLER


ÖNE ÇIKANLAR

YAZARLAR

KÜTAHYA

KENT KONSEYİ NE İŞ YAPAR?

Yerel yönetimlerin kuşkusuz en büyük yol gösterenleri olarak adlandırılan şehir kent konseyleri çevre illerde yerel yönetimlere projeler

KÜTAHYA - HAVA DURUMU

KUTAHYA

ÇOK OKUNANLAR

  • Listelenecek kayıt bulunamadı