19 Nisan 2024 Cuma

KİNAY, ALTINTAŞ’IN KURTULUŞU AK PARTİ KADROLARINDA

KİT Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, iktidara geldikleri 2002 yılından itibaren, merkezi bütçeden ve 2004-2009 yılları arasında Altıntaş Belediyesi AK partide olduğu dönem de ilçenin 500 milyon TL yatırım aldığını söyledi.

kinay-altintasin-kurtulusu-ak-parti-kadrolarinda
 İlçeye yapılan Zafer Havalimanının Altıntaş’ın öne çıkmasında büyük etkileri olduğunu kaydeden Kinay, “Altıntaş’ın Zafer Havalimanı ile birlikte öne çıkması bu anlamda bölge insanına farklı bir heyecan kaynağı teşkil etti. Özellikle Altıntaş’ta yaşayanlar havaalanı ile birlikte bölgede hem ekonomik hem de sosyal anlamda çok daha büyük aktivitelerin gerçekleşeceği yönünde beklentiye sahip oldu.” Dedi.

“HATALARIMIZI TELAFİ ETTİK, ALTINTAŞ’I ALACAĞIZ”
AK Parti olarak yerel seçimlerden zaferle çıkmaları halinde, Altıntaş’a çok daha iyi hizmetler verileceğinin altını çizen Kinay, “2009 yılında hiç hak etmediğimiz bir netice ile karşılaştık. Bunun kendi açımızdan sebeplerini araştırdık. Bu eksikleri de beş yıllık dönem içerisinde Ferit Karabulut ile birlikte baştan sona değerlendirdik. 30 Mart seçimlerinde bütün bu eksiklerimizi varsa yapmış olduğumuz yanlışlıkları tamamen telafi edecek ve yeni bir Altıntaş için sayfa açacak bir konumda görüyoruz kendimizi. Elbette Altıntaş’ta iddialıyız. Altıntaş insanı AK Parti döneminde aldığı hizmetleri CHP’nin belediye başkanlığı döneminde alamadığından yakınıyor. Altıntaş’ı kalkındıracak olan geliştirecek olan partinin AK Parti olduğunu, başkanında Ferit Karabulut olduğunu düşünüyor ve bu konuda bir mutabakat içerisinde. Biz Altıntaş’ı inşallah bu dönemde alacağız. Almamız için ne gerekiyorsa bütün vatandaşlarımıza mesajımızı ileteceğiz.” Diye konuştu. 

 “AK PARTİ’NİN YAPTIĞI HİZMET VE YATIRIMLAR ORTADA”
İlçede yapılan yolların kalitesinin bazı illerde bile olmadığını anlatan Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, “Uşak üzerinden Dumlupınar- Altıntaş yolunu da BSK kalitesinde Altıntaşlıların bile inanmadığı bir ölçüde belli bir noktaya getirdik ve duble yolu açtık. Bu bölge sadece havaalanı ile hareketlendirilecek düzeyde değil. Çok daha büyük imkanları bağrında taşıyan bir bölgemiz. Altıntaş’ta biz Beş Karış Barajını tamamladık. Altıntaş Ovasını su ile buluşturduk. İnşallah önümüzdeki dönemde Akça Köy Barajı ile baraj ve sulama yatırımlarımızı daha da zenginleştireceğiz. Altıntaş’ın Aslanapa ile bağlantı yolunu yine BSK standardında İl Özel İdaresine ait olmasına rağmen yine Maliye Bakanlığımızdan almış olduğumuz ek ödenekle birlikte yaklaşık 6 milyon TL’lik civarında ki Altıntaş Aslanapa yoluna harcadık. Buradan çıkartacağımız sonuç ise eğer merkezi yönetimle birlikte yerel yönetim bizde olursa biz gerek iller bankası kaynaklı projelerin finansmanını temin etme noktasında hiçbir sıkıntı çekmeyiz. Göğsümüzü gere gere ilgili bakanlıklar nezdinde Altıntaş’ımız için çok daha fazla proje geliştirip finansman isteriz.” İfadelerini kullandı.  

“ALTINTAŞ’I ÇOK SEVİYORUZ VE HİZMET ETMEK İSTİYORUZ”
AK Parti olarak Altıntaş’ı çok sevdiklerini ve Altıntaş’a özel önem verdiklerini anlatan Kinay,  “Altıntaş’ın değerli sakinlerine orada yaşayan hemşerilerimize özellikle yerelde AK Partiyi iktidara getirmelerini ve bu vesile ile aldıkları yatırımı katlayarak devam etmesini sağlamalarını ifade etmek istiyorum. Altıntaş’ı çok seviyoruz. Altıntaş’a hizmet etmek istiyoruz. Yeni bir Organize Sanayi Bölgesi’nin Altıntaş’ta gerçekleşmesi için çabamız olacak bu dönemde. Bunu seçim vaadi olarak Altıntaş halkımıza verebiliriz. OSB’nin dışında havaalanlarının hemen yanında ticaret merkezleri oluşuyor. İnşallah bunu da özel sektör öncülüğünde 50 bin metrekarenin üzerinde bir ticaret fuarı ve ticaret merkezinin de Altıntaş’ta gerçekleşmesi için çalışacağız. Bizim bu projelerimizin olmazsa olmazı AK Partinin belediye başkanlığını almasıdır. Eğer belediye başkanlığı bizde olursa yerelde bu tür projeleri çok daha rahat bir şekilde gerçekleştirebiliriz. Bu projelerden başta Altıntaş ve bölgemiz yararlanacaktır.” Dedi.

 “MUHALEFET BELEDİYE ÖNÜMÜZÜ TIKIYOR”
Muhalefet belediyeleri ile başarıya ulaşamadıklarını ve merkezi hükümet olarak yapmak istedikleri yatırımlara engel çıkarıldığını kaydeden Kinay, “ Belediye CHP’de olduğu dönemde birçok sorun yaşadık. Mesela TOKİ’lerle ilgili sorunlar yaşadık. Bunların yerelde örgütlenmesi gerekiyor. Ticaret merkezi Altıntaş için benim çok arzu ettiğim bir projedir. Altıntaş bölgesinde ayrıca süs bitleri tarımı ile güzel çalışmalar yapılabilir. Kırsal kesime yerel yönetimle birlikte hizmet götürmemiz açısından belediyenin AK Parti olması önem taşıyor. En önemli konuları çözdük. Yol sonunu bitirdik. Altıntaş Kütahya’nın en şanslı ilçesidir. Bütün bağlantı yolları BSK kalitesinde ve dubledir. “ dedi. 
 

Haber okunma sayısı: 2253
Haber eklenme tarihi : 17.03.2014 14:19



YORUMLAR

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

KATEGORİYE AİT DİĞER HABERLER


ÖNE ÇIKANLAR

YAZARLAR

KÜTAHYA

KENT KONSEYİ NE İŞ YAPAR?

Yerel yönetimlerin kuşkusuz en büyük yol gösterenleri olarak adlandırılan şehir kent konseyleri çevre illerde yerel yönetimlere projeler

KÜTAHYA - HAVA DURUMU

KUTAHYA

ÇOK OKUNANLAR

  • Listelenecek kayıt bulunamadı