27 Nisan 2024 Cumartesi

'KÖRLEŞEN BALTALARI BİLEME ZAMANI'

Altıntaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cöre, 4 aylık yorucu bir temponun ardından 2013 - 2014 ilk yarı döneminin bugün sona erdiğini söyledi.

korlesen-baltalari-bileme-zamani
Öğrenci ve öğretmenleri gösterdikleri gayretlerden dolayı tebrik eden Cöre, “Artık yoğun bir çalışma ile körleşen baltaları bileme zamanı. İstirahat ve dinlenme zamanı. Bugün Öğrencilerimizin kimi büyük bir azimle üzerlerin de düşen vazifeleri bihakkın yerine getirmenin sevinciyle karnelerini, başarı, üstün başarı belgelerini ellerine alarak evlerinin yolunu tutacak. Yine bir kısım öğrencilerimiz değişik nedenlerle yeterince gayret gösterememelerinden dolayı ailelerini mutlu edecek bir sonuçla evlerine gidemeyeceği bir karne almanın üzüntüsünü yaşayabileceklerdir .Sevgili Öğrenciler; Okullarımızda Tarih, coğrafya öğretmenlerinin de söylediği gibi ülkemiz çok stratejik bir bölgede. Bu coğrafyada yaşayan bizlerin İlimde, Fende, Teknolojide, Sanatta çok iyi ve başarılı olması gerekiyor. Televizyonları izlediğimizde etrafımızın neredeyse ateş çemberinde olduğunu görüyoruz. Tarih boyunca Dünya üzerinde her zaman iz bırakmış bir ülkenin evladı olarak her alanda başarı sağlamak zorunda ve bilincinde olmalıyız.” Dedi.
Velilerin çocukların aldıkları karnede önemli paya sahip olduklarını hatırlatan Cöre, “Velilerimiz çocuklarının getirmiş oldukları karneleri üzerinde aile meclisi toplantıları yapmalı ve 2. Döneme yönelik aile bireylerine hangi görevlerin düştüğünün planlamasını yapmak durumundadır. Çocuğumuzun bir çalışma odası yoksa temin etmeli. Çocuğumuz ders çalışırken televizyon izlememeli. Öğretmenleriyle daha sıkı bir diyalog içerisine girmeli vb. bütün tedbirler ortak kararlarla alınmalı ve 2. Döneme zinde ve hırslı bir şekilde yeniden başlayacak bir inanca sahip olunmalı.Unutmayalım. Zor bir coğrafyada yaşayan bizler PİSA sınavlarında üstün başarı gösteren Çin, Japonya, Kore Finlandiya gibi çok başarılı olmalıyız. İlerde çiftçi olmayı planlasak bile 1 e 10 , 20, 50 üreten nitelikli bireyler olmalıyız. Teknoloji üreten , özgüveni yüksek, Küresel düzeyde itibarlı olmak için bedel ödemeliyiz. Bu bedel Çok ama Çok çalışmaktır’’ ifadelerini kullandı. 

Haber okunma sayısı: 1765
Haber eklenme tarihi : 24.01.2014 11:02



YORUMLAR

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

KATEGORİYE AİT DİĞER HABERLER


ÖNE ÇIKANLAR

YAZARLAR

KÜTAHYA

KENT KONSEYİ NE İŞ YAPAR?

Yerel yönetimlerin kuşkusuz en büyük yol gösterenleri olarak adlandırılan şehir kent konseyleri çevre illerde yerel yönetimlere projeler

KÜTAHYA - HAVA DURUMU

KUTAHYA

ÇOK OKUNANLAR

  • Listelenecek kayıt bulunamadı