26 Nisan 2024 Cuma

ÇARŞI değil MHP KARIŞTI

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya İl Yönetimi'nin, Genel Merkez tarafından görevden alınması tepkiyle karşılandı. Görevden alınan İl Başkanı Salim Ay, "Kendi ülküdaşını kucaklayamayan bir hareket, Türk milletini nasıl kucaklayacaktır?" dedi.

carsi-degil-mhp-karisti

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya İl Yönetimi'nin, Genel Merkez tarafından görevden alınması tepkiyle karşılandı.

"Davamızın arkasındayız, istifa yok"

diyen İl Başkanı Salim Ay, "Kendi ülküdaşını kucaklayamayan bir hareket, Türk milletini nasıl kucaklayacaktır?" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya il yönetiminin Genel merkezden gönderilen bir faksla görevden alındığını açıklayan İl Başkanı Salim Ay, 4 Kasım da yapılan Genel Kongrelerinde Genel Başkanlığa aday olan Koray Aydın'ı destekledikleri ve değişimden yana tercihlerini kullandıkları için görevden alındıklarını söyledi.

"Bizi görevden alabilirsiniz ama ülkücülüğümüzü elimizden ve gönlümüzden alamazsınız" diyen İl Başkanı Salim Ay, "Kütahya'daki ülküdaşlarımızın iradesiyle göreve gelen arkadaşlarımız, bir başka partinin ya da hükümetin bürokratı değil, MHP ve Ülkücü Hareket'in öz evlatlarıdır. MHP ve Ülkücü Hareket'in öz evlatlarına reva görülen bu uygulama, gönülleri kırmış, kalpleri incitmiş ve vicdanları yaralamıştır. Yapılan bütün bu uygulamaları bütün ülküdaşlarımızın vicdanına ve şaşmaz takdirlerine bırakıyoruz" dedi.

"KARAR BÜTÜN ÜLKÜDAŞLARIMIZI ÜZMÜŞTÜR"

İl Başkanı Ay konuya ilişkin açıklamasında şunları söyledi: " Kütahyalı ülküdaşlarımızın hür iradeleriyle seçilen MHP Kütahya İl Teşkilatımız, Genel Merkezimiz tarafından görevden alınmış ve kapatılmış bulunmaktadır.

Karar, sadece Kütahyalı ülküdaşlarımızı değil, bütün ülküdaşlarımızı üzmüş, bu görevlere analarının ak sütü gibi helal oylarla seçilmiş arkadaşlarımızı incitmiştir. Türkiye Cumhuriyeti devletinin ülkesi ve milletiyle adım adım parçalanmaya götürüldüğü bir süreçte, Genel Merkezimizin kurultay sürecinde farklı tercih ortaya koyan teşkilatlarla hesaplaşmaya öncelik vermesi; partimizin birliği, bütünlüğü ve başarısına büyük zarar vermektedir. Muğla, Çankırı, Edirne, Sakarya, Konya ve Rize ile birlikte Kütahya il teşkilatımızın görevden alınmasının altında gerçek nedenin, büyük kurultayda Genel Başkan adaylarından Sayın Koray Aydın'dan yana tavır koymamız olduğu açıktır. Unutulmamalıdır ki; Sayın Koray Aydın'ı destekleyen teşkilatlar da, en az Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'yi destekleyen teşkilatlar kadar ülkücü iradeyi temsil etmektedirler. Dolayısıyla bu hareket sadece Muğla, Çankırı, Edirne, Sakarya, Konya, Rize ve Kütahyalı ülkücülere karşı yapılmış bir hareket değil, MHP ve Ülkücü Hareket'in bütününe yönelik yapılmış bir harekettir. Bütün bu uygulamaların Sayın Genel Başkanımızın 24 Ocak 2013 tarihinde Söğüt'ten başlattığı yerel seçim kampanyasının ardından yapılması, üzüntümüzü bir kat daha artırmış, yerel seçimlere odaklanıp AKP iktidarına bir ihtar vermek isteyen ülküdaşlarımızın ümidini ve şevkini kırmıştır."

"ÜLKÜCÜ HAREKETİN EMRİNDE OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Görevden alınmalarının mücadelelerini sekteye uğratmayacağını kaydeden Ay, "Bizler Kütahya MHP il yönetimi olarak, sadece seçildiğimiz günden beri değil, ömrümüz boyunca MHP ve Ülkücü Hareket'in emrinde ve hizmetinde olduk, olmaya da devam edeceğiz. MHP ve Ülkücü Hareket için; kırmadan, dökmeden, dava arkadaşlığı ve ülküdaşlık hukukundan ayrılmadan, mücadelemizi büyük bir özveriyle, sonuna kadar sürdüreceğiz. Buradan bütün samimiyetimle soruyorum: Kendi insanını, kendi ülküdaşını kucaklayamayan bir hareket, Türk milletini nasıl kucaklayacaktır? Yarın seçimlerde, MHP ve Ülkücü Hareket için hangi gerekçelerle oy isteyecektir?"

Genel Başkan ve Genel Merkez Yöneticilerinin Şeyh Edebali'nin Osman Gazi'ye yaptığı nasihate uymalarını beklediklerini ifade eden Salim Ay, nasihatnamede geçen şu sözleri okudu;

"Ey Oğul! Beysin! Bundan sonra öfke bize; uysallık sana... Güceniklik bize; gönül almak sana... Suçlamak bize; katlanmak sana... Acizlik bize, yanılgı bize; hoş görmek sana... Geçimsizlikler, çatışmalar, uyumsuzluklar, anlaşmazlıklar bize; adalet sana... Kötü söz, şom ağız, haksız yorum bize; bağışlama sana... Bundan sonra bölmek bize; bütünlemek sana... Üşengeçlik bize; uyarmak, gayretlendirmek, şekillendirmek sana"

"ÜLKÜCÜLÜĞÜMÜZÜ ELİMİZDEN ALAMAZSINIZ"

"Görevlerin ve insanların geçici olduğunu, ancak davalarının devam edeceğini söyleyen Ay, "Bizler her zamanki kadar, davamıza ve partimize bağlıyız. Her türlü meşru mücadeleye de azimliyiz ve kararlıyız. Bizi görevden alabilirsiniz. Ama ülkücülüğümüzü elimizden ve gönlümüzden alamazsınız. Görevler ve insanlar geçici, davamız bakidir. Hiç bir güç bizim davamızı gönlümüzden söküp alamaz. Malumlarınız olduğu üzere, siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır.

Demokrasinin gerçek manada korunması ve geliştirilmesi için, demokratik hayatın vazgeçilmez unsurları arasında yer alan siyasi partilerin, kendilerini de demokratik usul ve esaslara riayet etmesi şarttır. Dolayısıyla ülküdaşlarımızın kararnameyle görevden alınan bürokratlar gibi görevden alınması ve teşkilatların kapatılması üzüntümüzü bir kat daha artırmıştır. Bu bakımdan, görevden alma ve parti kapatmayı, hükümet değişikliğinde bürokratların görevden alınması veya kendi ekibiyle çalışılması mantığıyla açıklamak mümkün değildir."

"UYGULAMA GÖNÜLLERİ KIRMIŞ, KALPLERİ İNCİTMİŞTİR"

"Dava" arkadaşlarını sağduyulu olmaya davet eden Ay, sözlerini şu ifadeleriyle sonlandırdı: "Kütahya'daki ülküdaşlarımızın iradesiyle göreve gelen arkadaşlarımız, bir başka partinin ya da hükümetin bürokratı değil, MHP ve Ülkücü Hareket'in öz evlatlarıdır. MHP ve Ülkücü Hareket'in öz evlatlarına reva görülen bu uygulama, gönülleri kırmış, kalpleri incitmiş ve vicdanları yaralamıştır. Yapılan bütün bu uygulamaları bütün ülküdaşlarımızın vicdanına ve şaşmaz takdirlerine bırakıyoruz. Bütün ülküdaşlarımıza, sabır, sağduyu ve metanet temenni ediyorum."

"Kütahya TEŞKİLATI Kütahya'YA HİZMET ETMEYİ HEDEFLEMİŞTİ"

MHP Kütahya İl Teşkilatlarının görevden alınması ile ilgili konuşan eski İl Başkanlarından Nihat Kula da alınan karara sert tepki gösterdi. Kütahya Teşkilatının yerel seçimlerde tüm belediyelere talip olduğunu ve başarıyı hedeflediğini kaydeden Kula açıklamasında şunları söyledi: "Demokrasimizin olmazsa olmazı siyasi partilerimizdir. İktidar olmanın metot ve taktikleri de sandıktan çıkmaktır. Yani milletimizin güvenine mazhar olmak, milletimizin sevgisine ve güvenine mazhar olarak sandıktan çıkarak iktidar olabiliriz. Milliyetçi Hareket Partisi kurulduğu günden bugüne kadar ana hedefi tek başına iktidar olarak çizmiş. Kütahya teşkilatı da bugüne kadar iktidar olmak Kütahya'ya hizmet etmek düşüncesi ve duygusu ile bir araya gelmiş insanların oluşturduğu bir ekip hareketidir. Kütahya teşkilatının kapatılmasının ardında ki sebepleri Kütahya da yaşanan il kongresi öncesindeki sıkıntılardan başlayarak geldik. 21 Haziranda yapılacak olan il kongresi için 13 Haziran günü ben buraya geldim adaylığımı açıkladım. Bugün gelirken ilk defa Kütahya'nın delege listesine baktım, bugün sizlere hitap eden Kütahya il başkanı ve yönetimin 600 delegenin oy kullanacağı olan oy delegasyonun yüzde iki buçuk olduğunu gördük. 64 kişilik yönetim kurulunda bugün hizmet veren bu arkadaşların sadece 14 tanesi kendilerinin seçilmiş olduğu kongrede oy kullandılar. Göreve gelen arkadaşlarımız Kütahya'da biri iki, ikiyi yirmi iki, yirmi ikiyi iki yüz yirmi iki yapmak, MHP'nin Kütahya'da tek başına iktidarını, tüm yerel seçimlere, belediyeliklere talip olma duygu ve düşüncesi ile yönetime talip oldular. Kongre öncesi yaşanan tüm sıkıntıları sinemize çektik. "Aile içi kavgadır, dışarıya yansımasın" dedik, kabul ettik. Milliyetçi Hareket Partisinin 4 Kasım Genel Kongresinin hemen ertesi günü, 5 Kasım günü, Kütahya il yönetimi tek bir karar aldı. Yapılacak olan yerel seçimlerde tek şiar vardı; başarılı olmak."

"BİZE BU KARARI GÖNDEREN ARKADAŞLARIMIZ BU HAREKETTE MİSAFİR BİZ BU HAREKETİN EV SAHİBİYİZ"

Sert açıklamalarına devam eden eski İl Başkanlarından Nihat Kula, "Bizler makamlardan güç almadık, makamlara güç ve destek verdik" dedi. Kula sözlerini şöyle sürdürdü: "Tüzüğümüz parti kapatma hakkını vermiştir. Ama bu yönetim Kütahya'da Milliyetçi Hareket Partisinin başarısı için düşünen, üzülen ve de Milliyetçi Hareket Partisine sevdalanan o ülkücü iradenin seçmiş olduğu dava adamlarıydı. Bugün Milliyetçi Hareket Partisi Kütahya Teşkilatı kapatılmıyor. Deniliyor ki o gün oy kullanan ülkücülere; "Sizin yaptığını ve aldığınız kararları biz hiçe saydık. ve bugün sizin Kütahya'yı temsil boyutunda seçmiş olduğunuz ekibi görevden aldık. Biz saygı duyuyoruz. Biz Türk milliyetçisiyiz. Milliyetçi Hareket Partiliyiz. Buradan altını çizerek söylüyorum. Bize bu kararı gönderen arkadaşlarımız bu harekette misafir biz bu hareketin ev sahibiyiz. Bizler "küçük olsun benim olsun" düşüncesiyle hareket etmedik. Biz makamdan güç almadık, biz makamlara güç ve destek vermek için her türlü fedakarlığa talip olan ve adına da "Dava Adamı" diyen bir ekibi bugün Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi bir faks emriyle görevden almıştır. ve sesleniyorum; Bu arkadaşları görevden almaya gücünüz yetmedi, bir faksın altına sığındınız. Dolayısıyla onları da protesto ediyorum. Seçilecek arkadaşlarıma başarılar dilerim. Gönlümden geçen şu idi; atanan arkadaşım keşke 9 ay önceki Kütahya İl Kongresinde adam gibi yüreğini ortaya koyup bu ülkücü iradenin iradesiyle sandıktan çıksaydı. Tek sıkıntım bu."

basın toplantısına katılan MHP Hisarcık İlçe Başkanı Ahmet Bülbül ve Hisarcık'ın MHP'li Belediye Başkanı Mehmet Akbaş destek amacıyla partilerinden istifa ettiklerini açıkladılar.

Basın toplantısı İl Başkanı Salim Ay'ın parti binasının kapısını kilitlemesinin ardından sona ererken anahtarın kargo ile Genel Merkeze gönderileceği kaydedildi.


Haber okunma sayısı: 1997
Haber eklenme tarihi : 23.02.2013 13:33

Haber Kaynağı: İHA



YORUMLAR

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

KATEGORİYE AİT DİĞER HABERLER


ÖNE ÇIKANLAR

YAZARLAR

KÜTAHYA

KENT KONSEYİ NE İŞ YAPAR?

Yerel yönetimlerin kuşkusuz en büyük yol gösterenleri olarak adlandırılan şehir kent konseyleri çevre illerde yerel yönetimlere projeler

KÜTAHYA - HAVA DURUMU

KUTAHYA

ÇOK OKUNANLAR

  • Listelenecek kayıt bulunamadı