26 Nisan 2024 Cuma

Kütahya'da MHP'den 2014 Yerel Seçim Hazırlığı

2014 yılı yerel seçimlerine hazırlanan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Kütahya ve çevresinde yürüttüğü belediye başkanlığı aday adayı belirleme istişare çalışmalarına hız verdi.

kutahyada-mhpden-2014-yerel-secim-hazirligi

MHP Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Alim Işık, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz ile birlikte Gediz ilçesini ziyaret ederek, 30 Mart 2014 tarihinde yapılması planlanan mahalli idareler seçimleri için belediye başkan aday adaylığı müracaat sürecinin başladığını bildirdi. Gediz Belediye Kültür Merkezi'nde yapılan istişare toplantısında, MHP Kütahya İl Başkanı Erol Alpertürk, Uşak İl Başkanı Alpay Özgür, Gediz İlçe Başkanı Yücel Apaydın ve birçok partili hazır bulundu. Toplantının açılış konuşmasını yapan MHP Gediz İlçe Başkanı Yücel Apaydın, diğer bölgelere göre Kütahya'nın en kötü yollara sahip olduğunu belirtti. Apaydın "Vergilerde 23. sıradayız, ama alımda 60. sıradayız. Biz Kütahya olarak her zaman görevimizi yapmışız, ama nedense Kütahya olarak ilgiyi hiçbir zaman bulamamışız. İnşallah bizim iktidarımızda, bunların hepsi bitecektir" dedi.
MHP Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Alim Işık ise, 2002 yılında tek başına iktidara gelen hükümetin 2009 yılı Mart ayından itibaren yeni bir örtü örtündüğünü, kabuk değiştirdiğini ve Türkiye'nin geleceğiyle ilgili pazarlıklara başladığını söyledi. Bu pazarlıkların Türkiye-Suriye sınırında yaklaşık 850 kilometre uzunluktaki mayınlı arazilerin temizlenmesi için yabancılara 49 yıllığına verilmesi girişimiyle başladığını belirten Işık, "Çünkü o topraklar doğrudan İsrail'in tanklarıyla yola çıkması halinde İran'a kadar hiçbir engel tanımaksızın ulaşabileceği topraklardır. O sınır koridorunu kullanmak kaydıyla İran'ı, dolaysıyla İran'la beraber olan arkasındaki Rusya'yı ve Çin'i, ABD ekonomik olarak rekabet edemeyecek duruma düştüğünde pazarlık masasına oturtmak ve bu coğrafyada her istediğini yaptırabilme şansını yakalayacaktı. O olmayınca, bugün Sayın Başbakan aracılığıyla Suriye ile Türkiye'nin karşı karşıya getirileceği yeni olaylar yaşandı, onun arkasından yaşananın hepsini biliyorsunuz" dedi.
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz ise şöyle konuştu: 
"İçeride ve dışarıda çok ciddi sorunlarımız, sıkıntılarımız var. İşçimiz rahatsız, gençlerimiz işsizliğin kıskacında bunalıma girmek üzeredir. Her evde bir ya da iki tane işsizimiz vardır. Çiftçimiz rahatsız, çiftçimiz ürettiği ürünün karşılığını alamamaktadır. İşçimiz rahatsız, her gün işten çıkmayla çıkarılmayla tehdit edilmektedir. Memurumuz tayinle, sürgünle baskı altına alınmaktadır. Toplum kesimleri arasındaki gelir dağılımı ciddi uçurumlara dönüşmeden yapılacak olan seçimlerde demokratik meşru zeminde AKP'den bu hesabın sorulması gerekmektedir, AKP'den milletimizin verdiği iktidar yetkisi alınarak AKP mutlaka dinlendirmeye, dinlendirilmeye nadasa çekilmelidir."

Haber okunma sayısı: 1212
Haber eklenme tarihi : 08.07.2013 15:18



YORUMLAR

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

KATEGORİYE AİT DİĞER HABERLER


ÖNE ÇIKANLAR

YAZARLAR

KÜTAHYA

KENT KONSEYİ NE İŞ YAPAR?

Yerel yönetimlerin kuşkusuz en büyük yol gösterenleri olarak adlandırılan şehir kent konseyleri çevre illerde yerel yönetimlere projeler

KÜTAHYA - HAVA DURUMU

KUTAHYA

ÇOK OKUNANLAR

  • Listelenecek kayıt bulunamadı