26 Nisan 2024 Cuma

İSMET GÜRAL MODERATÖR OLACAK

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Türk-Macar İş Konseyi Başkanı Kütahyalı işadamı İsmet Güral, 24 Şubat 2015 günü düzenlenecek olan iş formunda moderatörlük yapacak.

ismet-gural-moderator-olacak
Güral, yaptığı açıklamada, Budapeşte’de düzenlenecek olan 'Macaristan-Türkiye İş Forumu'na Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Macaristan Cumhuriyeti Başbakanı Victor Orban ile çok sayıda bürokrat ve iş adamının katılacağını ifade etti.
Güral, "Her iki ülkenin konumlarından dolayı birbirlerine çok önemli fırsatlar sunduğuna ''Macaristan, Türkiye’nin Avrupa’ya açılan kapısı, Türkiye de Macaristan’ın Ortadoğu ve Asya’ya açılan kapısı niteliği taşımaktadır. Deik Türk- Macar İş konseyi olarak bu gelişmelere katkıda bulunmayı arzu etmekteyiz ve iki ülkenin ekonomik, ticari, kültürel, sosyal ilişkilerinin artırılması yolunda elimizden gelen gayreti göstermekteyiz.Orta Avrupa’nın bölgesel bir merkezi konumunda bulunan Macaristan, Almanya ve Avusturya gibi Türkiye’nin yoğun ekonomik ilişkileri bulunan büyük pazarlara yakınlığı ile öne çıkmaktadır. 2014 yılı sonu itibariyle 2 milyar dolar’a yaklaşan ikili ticaret hacmimiz geçtiğimiz 10 yıl süresince sürekli olarak artış göstermiştir. Macaristan’da özellikle makine ve otomotiv endüstrisi, bilgi ve iletişim teknolojileri, sağlık turizmi, yenilenebilir enerji, su ve atık yönetimi ile tarım ve gıda sektörlerinde Türk firmalar için ticaret ve yatırım imkanları var" ifadelerini kullandı.

Haber okunma sayısı: 1442
Haber eklenme tarihi : 19.02.2015 14:02



YORUMLAR

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

KATEGORİYE AİT DİĞER HABERLER


ÖNE ÇIKANLAR

YAZARLAR

KÜTAHYA

KENT KONSEYİ NE İŞ YAPAR?

Yerel yönetimlerin kuşkusuz en büyük yol gösterenleri olarak adlandırılan şehir kent konseyleri çevre illerde yerel yönetimlere projeler

KÜTAHYA - HAVA DURUMU

KUTAHYA

ÇOK OKUNANLAR

  • Listelenecek kayıt bulunamadı