27 Nisan 2024 Cumartesi

“Eğitim demokratikleşti”

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü 21 – 22 Eylül tarihleri arasında Dumlupınar Üniversitesi ile ortaklaşa yapılacak eğitim çalıştayı tanıtım toplantısı Öğretmenevi toplantı salonunda yapıldı.

egitim-demokratiklesti
 “EĞİTİMDEKİ EN CİDDİ REFORM”

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen’in katılımıyla gerçekleştirilen tanıtım toplantısında, Müdür Esen 6 ay önce projesi filizlenen çalıştayın bugün gerçekleşme aşamasına geldiğini söyledi.  Milli Eğitim Bakanlığının eğitim alanında ciddi reformlara imza attığını kaydeden Esen, 652 sayılı kanun hükmünde kararname ile teşkilatın yapısının bütün olarak değiştirildiğini bu kapsamda da zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarıldığını hatırlattı.  Yeni eğitim sisteminin bütünü itibariyle paradigma değişimi olduğunu ifade eden Esen,  sistemin illerdeki uygulayıcısı konumunda olan müdürlüklerin bu değişimi iyi algılamaları gerektiğini belirtti.

“KÜTAHYA’DAN BAKIP TÜRKİYE’DEN GÖRÜYORUZ”

Her değişimin beraberinde sıkıntıları da getireceğini dile getiren Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen şunları söyledi, “ Yeni eğitim sisteminin en temel özelliği eğitimi kademelendirmesidir. Yani öğrencinin birey isteklerini ön plana çıkaran ilgi ve istekleri doğrultusunda planlayan bir süreç olmasıdır. Bu değişimin en önemli alanlarından biride eğitimin demokratikleşmesidir.  Türkiye’nin değişimi olarak ortaya konan böyle bir çalıştayın parçası olmaktan da gurur duyuyoruz.  Bizler Kütahya’dan bakıyor ancak Türkiye’den görüyoruz çünkü biz Milli Eğitim Bakanlığının Kütahya’daki parçasıyız. “ dedi.


Haber okunma sayısı: 1425
Haber eklenme tarihi : 14.09.2012 12:19



YORUMLAR

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

KATEGORİYE AİT DİĞER HABERLER


ÖNE ÇIKANLAR

YAZARLAR

KÜTAHYA

KENT KONSEYİ NE İŞ YAPAR?

Yerel yönetimlerin kuşkusuz en büyük yol gösterenleri olarak adlandırılan şehir kent konseyleri çevre illerde yerel yönetimlere projeler

KÜTAHYA - HAVA DURUMU

KUTAHYA

ÇOK OKUNANLAR

  • Listelenecek kayıt bulunamadı