26 Nisan 2024 Cuma

Tavşanlı'da Köy Yolları Tamamlanıyor

AK Parti Tavşanlı İl Genel Meclis Üyeleri Bilal Kıyak, Ramazan Aydemir ve Ali Uysal tarafından yapılan ortak açıklamada, Tavşanlı köylerinde Özel İdarenin programında olan ve Tavşanlı Köylere Hizmet Götürme Birliğinin de katkıları ile yapılan köy...

tavsanlida-koy-yollari-tamamlaniyor
 Kıyak, Aydemir ve Uysal, 2013 KÖYDES kapsamında Çaldibi ve Karaköy ileti yollarına 1.kat asfalt kaplamanın yapıldığını ve hizmete alındığını belirterek, Karacakaş-Çıkrıcak ve Demirbilek-Bozbelen arasındaki yollarda çalışmaların da devam ettiğini kaydettiler.
Kütahya'nın nüfusu ile en büyük köyü olan Ayvalı ve Derecik köylerinin Tavşanlı İlçe merkezine bağlayan 9 km.lik Ayvalı-Derecik köy yolunda geçen yıldan bu yana önce onarım, sonrasında alt yapı güçlendirmenin yapılarak yol platformunun ve standardının geliştirildiğini son olarak da 1.kat asfalt kaplamasının yapılarak vatandaşın hizmetine sunulduğunu ifade ettiler.
Bir diğer grup köy yolu olan 8 km.lik Köprücek-Şapçıdede-Şapçı yoluna da Ayvalı yolundaki gibi yol standardının geliştirilmesine yönelik işlemlerin yapıldığı ifade edilen açıklamada, asfaltının atılarak hizmete alındığı, bu yollarda geçen seneden beri çalışma yapılarak nihayetinde asfaltlarının atılarak hizmete alındığı belirtildi.
Bu çalışmaların Özel İdare kaynaklarına ilaveten KÖYDES projeleri ve Köylere Hizmet Götürme Birliğinden katkı sağlanarak temin edildiği kaydedilen açıklamada, "İl Genel Meclisi, Özel İdare ve Tavşanlı Köylere Hizmet Götürme Birliğinin ortak çalışması ile bu projeler ortaya çıktı. Özellikle ramazan ve bayramda dahi çalışan özel idare yol ekiplerimize ve tüm emeği geçenlerin hepsine teşekkür ederiz" denildi.
Öte yandan Ayvalı Köyü Muhtarı Ali Ramazan, 450 hane ve 1360 nüfusuyla Ayvalı Köyü'nde 3 ay önce başlatılan birinci kat asfalt çalışmaları tamamlanarak vatandaşın hizmetine sunulmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Muhtar Ali Ramazan yapmış olduğu açıklamada Tavşanlı Ayvalı arasında yoğun bir araç trafiğinin yaşandığını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.
Muhtar Ali Ramazan, açıklamasında "Nüfus yoğunluğuna baktığımızda büyük bir yerleşim alanında yaşıyoruz. Devlet yatırımları arasında bulunan 9 kilometrelik yolumuz kısa sürede tamamlandı ve Ayvalı Köyümüzle birlikte çevremizdeki köylerin de hizmetine açıldı" ifadelerini kullandı.

Haber okunma sayısı: 1235
Haber eklenme tarihi : 26.08.2013 16:13



YORUMLAR

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

KATEGORİYE AİT DİĞER HABERLER


ÖNE ÇIKANLAR

YAZARLAR

KÜTAHYA

KENT KONSEYİ NE İŞ YAPAR?

Yerel yönetimlerin kuşkusuz en büyük yol gösterenleri olarak adlandırılan şehir kent konseyleri çevre illerde yerel yönetimlere projeler

KÜTAHYA - HAVA DURUMU

KUTAHYA

ÇOK OKUNANLAR

  • Listelenecek kayıt bulunamadı