20 Nisan 2024 Cumartesi

BOR KATKILI BEYAZ ÇİMENTO GELİYOR

Türkiye’deki Bor rezervlerinin %70’inin bulunduğu Emet ilçesinde, özel şirket tarafından kurulacak tesiste , bor katkılı beyaz çimento üretilecek. Çimento sektöründe çığır açması beklenen bor katkılı çimento tesislerinin temeli üç ay içinde atılacak.

bor-katkili-beyaz-cimento-geliyor
Yıllardır sadece maden olarak ihraç ettiğimiz bor madeni, yapılan ar-ge çalışmaları ile birlikte artık, işlenerek birçok sektörde kullanılmaya başlandı. Deterjan ve kişisel sağlık ürünlerinin ardından artık bor madeni çimento yapımında da kullanılacak. Kütahya’nın Emet ilçesinde, iki yıl önce yapılması için gerekli incelemelerinin yapıldığı BORÇİM ( Bor katkılı çimento) tesislerinde tüm çalışmalar tamamlandı. 
 
İlçeye bu tesisi kazandıracak olan BORÇİM şirketi yetkilisi  Mehmet Ali Yıldırım , şirket olarak tüm çalışmaların tamamlandığını , en geç üç ay içerisinde Emet ilçesinde tesisin temelini atacaklarını söyledi. Tesiste yöre halkının istihdam edileceğinin müjdesini de veren Yıldırım ; ‘ 
 
İnsanların hayatlarında bazı hayalleri olur, bunlar bazen gerçekleşir bazen gerçekleşmez, biz yasal tüm izinleri alarak tesis için yolun yarısını aştığımızda bu hayalinin gerçekleşeceğine inanmıştım, çok zor bir maratondan geçtik, ama bir nebze olsun bor madenini yurt dışına ihraç etmek yerine, işleyerek ihraç edecek olmanın mutluğu tüm çalışmalara değdi.
Rahmetli Necmettin Erbakan'ın temelini atmış olduğu yerde aynı fabrikanın inşa edileceğinin gururunu  ve sevincini Emet halkıyla beraber yaşıyoruz, Ama daha kat edeceğimiz yol var, Borlu çimentoda üreteceğiz, dünyada bir ilk olacak katma değeri yüksek olan bu çimento, kim bilir bir gün tüm dünyada yaygınlaşır ve ikinci hatta üçüncü fırını inşa edebiliriz, bor katkılı beyaz çimento da üreteceğiz, denemelerini yaptık ve çok iyi sonuçlar aldık, zaten ihracatımız için Emirler tren İstasyonundan Bandırma limanına kolaylıkla ulaşıyoruz, ihracatımızın temelini beyaz çimento oluşturacak. Tesis inşallah ülkemize ve Emet ilçemize hayırlı olur. ‘dedi.
 

Haber okunma sayısı: 2378
Haber eklenme tarihi : 06.08.2014 14:33



YORUMLAR

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

KATEGORİYE AİT DİĞER HABERLER


ÖNE ÇIKANLAR

YAZARLAR

KÜTAHYA

KENT KONSEYİ NE İŞ YAPAR?

Yerel yönetimlerin kuşkusuz en büyük yol gösterenleri olarak adlandırılan şehir kent konseyleri çevre illerde yerel yönetimlere projeler

KÜTAHYA - HAVA DURUMU

KUTAHYA

ÇOK OKUNANLAR

  • Listelenecek kayıt bulunamadı