29 Mart 2024 Cuma

EMET 60 YATAKLI DEVLET HASTANESİ TEMEL ATMA TÖRENİ YAPILDI

Kütahya’nın Emet ilçesinde 60 yataklı Yeni Emet Devlet hastanesinin temeli, yapılan bir törenler atıldı. Temel atma törenine, Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Emet Kaymakamı A.Gazi Kaya, Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca , Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz , Kamu Hastaneleri Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Sabahattin Altıntaş , daire amirleri ve Emet halkı katıldı.

emet-60-yatakli-devlet-hastanesi-temel-atma-toreni-yapildi
 Saygı duruşu ve İstiklal marşımızın okunması ile başlayan temel atma töreninde ilk olarak, Kamu hastaneleri birliği tıbbi hizmetler başkanı Sabahattin Altıntaş hastane hakkında bilgi verdi. Altıntaş ; ‘ Şu anda mevcut bulunan Emet Devlet Hastanemiz 1975 yılında yapıldı. 54 yatak kapasiteli hastanemiz 3300 metrekare kapalı alanda hizmet veriyor. Hastanemizde 1 anestezi uzmanı, 1 genel cerrah, 1 çocuk hastalıkları uzmanı, 1 iç hastalıkları uzmanı, 2 diş hekimi, 4 pratisyen hekim olmak üzere toplam 109 personelimiz çalışıyor. Uzman eksikliği olan birimlerimizde ise, il merkezimizde bulunan doktorlarımızı belli günlerde ilçeye getirerek hizmet vermeye çalışıyoruz. Ayrıca Tavşanlı ilçemizde bulunan hastanemize her gün taşımalı olarak, hastalarımızı götürerek onların burada olmayan polikliniklerde tedavi olmasını sağlıyoruz. 
Yeni 60 yataklı Emet Devlet Hastanemiz 10800 metrekare kapalı alana sahip olacaktır. Hastanemizde 28 adet iki kişilik, 8 adet tek kişilik oda, 5 yataklı yoğun bakım ünitesi , 2 ameliyathane bulunacak ve ilçe halkımıza en son teknolojide hizmet verecektir.’ Dedi.
Sabahattin Demirtaş’ın açıklamalarının ardından konuşan Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca ise ; ‘ Hastanemizin çok kısa sürede temel atma gününe gelmesinde Emet Belediyesi ve Emet Ak Parti İlçe Başkanlığının çok büyük payı vardır. Burada tarih yazmışlardır. Şu anda faaliyet sürdüren hastanemize tamir ve bakım yapılması gerekiyordu. Biz sağlık bakanlığı ile görüşerek, tamir bakım yerine sizlere yeni yer tahsisi yapalım, sizler buraya yeni hastane yaparmsınız ? Dedik. Bu teklifimiz olumlu karşılandı ve bugün yeni hastanemizin temel atma noktasına geldik. Bizler göreve geldiğimizde önceliğimiz ilçemizde sağlık ve yol demiştik. Ve bugün o hedeflerimizin temelini burada atıyoruz. ‘dedi.

Haber okunma sayısı: 2304
Haber eklenme tarihi : 01.08.2014 13:06



YORUMLAR

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

KATEGORİYE AİT DİĞER HABERLER


ÖNE ÇIKANLAR

YAZARLAR

KÜTAHYA

KENT KONSEYİ NE İŞ YAPAR?

Yerel yönetimlerin kuşkusuz en büyük yol gösterenleri olarak adlandırılan şehir kent konseyleri çevre illerde yerel yönetimlere projeler

KÜTAHYA - HAVA DURUMU

KUTAHYA

ÇOK OKUNANLAR

  • Listelenecek kayıt bulunamadı