27 Nisan 2024 Cumartesi

Tavşanlı Belediye Tiyatrosu bu yılda tescillendi

Tavşanlı Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi bünyesinde faaliyet yürüten Tavşanlı Belediyesi Tiyatro Topluluğu bu yıl da T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’nden destek alarak tescilini sürdürdü.

tavsanli-belediye-tiyatrosu-bu-yilda--tescillendi
Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, konu ile ilgili bir değerlendirme yaparak topluluğun bu yıl da çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. Grubun senaristliğini yapan eski belediye başkanlarımızdan Merhum Fevzi Coşgun’un yazdığı Sularda Susamak adlı oyunla geçen yıl destek alan topluluğun bu yıl da senaryosu Merhum Coşgun’a ait olan Sarı Kiraz Köyü Ağası adlı oyunla destekleneceğini belirten Güler, açıklamasında şunları söyledi: “2012–2013 sanat sezonu için Bakanlıkça özel tiyatroların projelerine yapılan yardımlardan için yararlanmak üzere, 41 farklı ilimizden, 97 profesyonel, 40 çocuk oyunu, 149 amatör ve 52 geleneksel kategoride olmak üzere toplam 338 özel tiyatro başvuru yapmıştır. Bu rakam, bu zamana kadar yapılan en yüksek başvuru sayısıdır. İlçemizin sosyal ve kültürel hayatına katkı sağlamak amacıyla çalışmalarını yürüten ve başarılarıyla bizlere mutluluk veren tiyatro grubumuzun bundan sonraki dönemde de çalışmalarına devam etmesi için biz de belediye olarak elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Ben emekleriyle farklı hayatları oyunlar vasıtasıyla sahneye koyarak bizlere keyifli gösteriler izleten oyuncu arkadaşlarımıza ve onları yalnız bırakmayarak tiyatroya olan ilginin gün geçtikçe azalan ülkemizde bu sanatı destekleyen ilçemiz halkına teşekkür ederken, kazandırdığı eserlerle gençliğe yol gösteren Merhum Fevzi COŞGUN Başkanımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi.

 


Haber okunma sayısı: 1575
Haber eklenme tarihi : 05.10.2012 11:45



YORUMLAR

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

KATEGORİYE AİT DİĞER HABERLER


ÖNE ÇIKANLAR

YAZARLAR

KÜTAHYA

KENT KONSEYİ NE İŞ YAPAR?

Yerel yönetimlerin kuşkusuz en büyük yol gösterenleri olarak adlandırılan şehir kent konseyleri çevre illerde yerel yönetimlere projeler

KÜTAHYA - HAVA DURUMU

KUTAHYA

ÇOK OKUNANLAR

  • Listelenecek kayıt bulunamadı