27 Nisan 2024 Cumartesi

Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Kütahya'nın Pazarlar ilçesinde, Hoca Ahmet Yesevi Mahallesinin Kentsel Dönüşüm projesinin bilgilendirme toplantısı yapıldı.

kentsel-donusum-bilgilendirme-toplantisi-yapildi
 Pazarlar Belediye Binası bahçesinde yapılan Kentsel Dönüşüm bilgilendirme toplantısına Pazarlar Belediye Başkanı Ahmet Torun, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Behçet Dengeşik, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğünden Mimar İlknur Kayın Taşyurt, Sosyolog Evrim Gül, Utem Planlama sahibi Murat Bayer, Referans Grup Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlıktan Uluslar arası SPK Lisanslı Gayrimenkul değerleme uzmanı Mimar H.Hale Büyük Tuna ve Kentsel Dönüşüm ilan edilen Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi sakinleri katıldı.
2011 yılında Belediye Meclisi tarafından Kentsel Dönüşüm alanı ilan edilen Hoca Ahmet Yesevi Mahallesinin kentsel dönüşümü Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren yasa gereği çalışmaların başladığını belirten Belediye Başkanı Ahmet Torun, "İlçemiz Hoca Ahmet Yesevi Mahallesinin kentsel dönüşüm projemiz 5 Mayıs 2013 günkü 28638 sayılı resmi gazete yayınlanarak yürürlüye girdi. İlçemiz Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi sınırları içersinde kalan alana ilişkin Mevcut durum analizi, Dönüşüm modeli, Hali hazır harita, plana esas jeolojik-jeoteknik etüt, hak sahipliği tespiti, gayrimenkul değerleme ve uzlaşma sureci, eylem planı, imar planı ve kentsel tasarım projesi ile hizmet alımı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından saha çalışması yapılıyor. Halkımızın mağduriyetini en aza indirmek istiyoruz. Bu konuda halkımızı bilinçlendirmek adına bilgilendirme toplantısı düzenledik" dedi.
Bilgilendirme toplantısında konuşan Kütahya Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Behçet Dengeşik, "Devlet, afetler gelmeden tedbir alıyor. Afet olduktan sonra nerede devlet? Nerede Millet? diye soruyoruz. Afet olmadan insanımızın burnu kanamasın diye işte devlet burada. Kentsel dönüşüm demek insanlarımıza yeni yaşam şartları oluşturmak. Pazarlar İlçesi Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi riskli alan kabul edilerek kentsel dönüşüm çalışmaları başladı" şekyinde konuştu.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğünden Sosyolog Evrim Gül, Hoca Ahmet Yesevi Mahallesinde yaşayan insanlarla çalışması yapılacağını belirterek, "Bu anket çalışmalarını yapacak olan anketör arkadaşlarımıza yardımcı olursanız doğru sonuçlar almış oluruz. Böylelikle çalışmalarımız sizlerin yardımlarıyla olumlu bir sonuç alır" diye konuştu.
Mimar İlknur Kayın Taşyurt ise, "Pazarlar İlçesi Hoca Ahmet Yesevi mahallesinin kentsel Dönüşüm projesini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülmektedir. Yıkımlara kadarki zamanda yapılacak tüm çalışmalar ihale edildi ve şu anda sahada çalışmalar yapılmaya başlandı" diye konuştu.
Bilgilendirme toplantısı soru cevap şekli ile sona erdi.

Haber okunma sayısı: 1269
Haber eklenme tarihi : 13.09.2013 16:08



YORUMLAR

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

KATEGORİYE AİT DİĞER HABERLER


ÖNE ÇIKANLAR

YAZARLAR

KÜTAHYA

KENT KONSEYİ NE İŞ YAPAR?

Yerel yönetimlerin kuşkusuz en büyük yol gösterenleri olarak adlandırılan şehir kent konseyleri çevre illerde yerel yönetimlere projeler

KÜTAHYA - HAVA DURUMU

KUTAHYA

ÇOK OKUNANLAR

  • Listelenecek kayıt bulunamadı