26 Nisan 2024 Cuma

Haymeana anılacak

Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'nin babaannesi, Ertuğrul Gazi'nin annesi, "Devlet Ana" olarak bilinen Hayme Ana, Domaniç ilçesinde bu yıl 731'incisi gerçekleştirilecek etkinlikte anılacak.

haymeana-anilacak
Kütahya Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "731. Hayme Ana'yı Anma ve Göç Şenlikleri"nin, 31 Ağustos Cuma günü Domaniç ilçesine bağlı Çarşamba köyünde başlayacağı ve 2 Eylül Pazar günü sona ereceği bildirildi.
Etkinliklerin, 31 Ağustos'ta saat 11.00'de Domaniç ilçesinde çelenk sunma töreniyle başlayacağı duyurulan açıklamada, şöyle denildi:
"İlk gün etkinlikleri, saat 12.30'da Domaniç Alaeddin Camisi'nde okutulacak mevlitle sona erecek. Törenin ikinci bölümü, 2 Eylül Pazar günü saat 11.30'da Çarşamba köyündeki Hayme Ana Türbesi'nde Hayme Ana ve Türk büyükleri için mevlit okutulmasıyla başlayacak. Saat 12.00'de misafir sanatçı konseri ve halk oyunları gösterisi, saat 14.00'te Çarşamba köyünde protokol ve misafirlerin karşılanması, Hayme Ana Türbesi'nin ziyaret edilmesi, serginin gezilmesi, saat 14.30'da saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle devam edecek etkinlik, protokol konuşmaları, halk oyunu gösterisi, mehter konseri, şenlik geçişi ve saat 16.00'da Geleneksel El Sanatları ve Yöresel Kıyafet Sergisinin gezilmesiyle sona erecek."

Haber okunma sayısı: 1290
Haber eklenme tarihi : 28.08.2012 15:27



YORUMLAR

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

KATEGORİYE AİT DİĞER HABERLER


ÖNE ÇIKANLAR

YAZARLAR

KÜTAHYA

KENT KONSEYİ NE İŞ YAPAR?

Yerel yönetimlerin kuşkusuz en büyük yol gösterenleri olarak adlandırılan şehir kent konseyleri çevre illerde yerel yönetimlere projeler

KÜTAHYA - HAVA DURUMU

KUTAHYA

ÇOK OKUNANLAR

  • Listelenecek kayıt bulunamadı