25 Nisan 2024 Perşembe

KÖŞE YAZARLARI

Hasan Demir

Hasan Demir

2007 Seçimleri ve Başbakan Mitingi

 Geçen hafta zafer meydanına toplanan kalabalık büyük bir umutla başbakandan Kütahya ile ilgili müjdeli bir haber bekledi. Ancak son günlerde Cumhurbaşkanlığı sürecini kendine göre değerlendirmekten başka bir şey yapmayan başbakan Kütahya′da da demokrasi nutukları attı. İl Başkanı Şükrü NAZLI Tıp fakültesi konusunda Başbakandan müjde bekliyoruz dediyse de Tayyip ERDOĞAN Kütahya için tek kelime etmedi. 


Basın mensubu arkadaşlarla kalabalıktan edindiğimiz izlenim AK Partinin kan kaybettiği yönündeydi. Öyle ki önceki mitinglerinde 15 bin civarında insana hitap eden Başbakan, bu gelişinde ancak 7 bin kişilik bir topluma konuştu. Aynı gün Simav′dan gelen haber ise AK Partinin kan kaybettiği değerlendirmemizi destekler nitelikte oldu. Simav Belediye Başkanı Rıza ÖZDEMİR, milli bir duruş sergileyemediği için eleştirdiği AK Partiden istifa ederek MHP Adayı Alim IŞIK′ ı destekleme kararı aldığını açıkladı. İktidar partisi Kütahya′da kan kaybederken CHP, MHP, DP ve SP′nin oyları yükseliyor. Tavşanlı ,CHP birinci sıra adayı Niyazi DOĞANSOY′ u bağrına bastı. İlçe Başkanlığı döneminde tüm Kütahyalıların sevgisini kazanan İsmail TÜNÜR ise durmaksızın çalışıyor. MHP ′ de ise özellikle Alim IŞIK ve ithal olmasına karşın çok sevilen Ahmet ERBAŞ hiç durmuyor. Demokrat parti ise Devlet Hastanesinden tanıdığımız Dr. Ahmet ŞANLI ve Yılmaz DURMAZ ile yeniden Kütahya′yı kalesi haline getirme uğraşında. Süleyman CANAN faktörünü küçümsememek gerekir. SP barajı aşarsa Süleyman CANAN′ ı seven de çok Kütahya′da. AK Partide ise Dr. Soner AKSOY ve . İ. Hakkı BİÇER dışındaki seçilebilecek tüm adaylar yıpranmış durumda. 

Görünen siyasi manzara genel olarak böyle. Haftaya da pek bir şeyin değişmeyeceğini ve AK Partinin kan kaybının artacağını düşünüyorum. 

İyi Haftalar…

Sayfayı Yazdır

YORUMLAR

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

YAZARA AİT DİĞER YAZILAR

ÖNE ÇIKANLAR

YAZARLAR

KÜTAHYA

KENT KONSEYİ NE İŞ YAPAR?

Yerel yönetimlerin kuşkusuz en büyük yol gösterenleri olarak adlandırılan şehir kent konseyleri çevre illerde yerel yönetimlere projeler

KÜTAHYA - HAVA DURUMU

KUTAHYA

ÇOK OKUNANLAR

  • Listelenecek kayıt bulunamadı