29 Mart 2024 Cuma

ODTÜ ayakta

odtu-ayakta

ODTÜ Kampusü’ndeki Devrim Stadyumu’ndaki konser öncesi biraraya gelen ODTÜ’lü öğrenciler, 18 Aralık’ta meydana gelen olayları yürüyüşle protesto etti. Yürüyüş önecesi ODTÜ’ye girmek isteyen öğrenciler ile özel güvenlik görevlileri arasında kısa süreli arbede yaşandı. Yürüyüşün ardından konserlerin yapılacağı stadyuma gelen yüzlerce öğrenci, saha içinde birbirlerine kenetlenerek ’ODTÜ Ayakta’ yazısını oluşturdu.

ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar’ın bugün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Eroğan ile görüşmesi öncesi öğrenciler 18 Aralık’ta ODTÜ’de meydana gelen olayları protesto etti. Yürüyüş öncesi özel güvenlik görevlileri giriş ve çıkışlarda geniş güvenlik önlemleri aldı. Öğrenciler ile özel güvenlik görevlileri arasında kısa süreli arbede yaşandı. Güvenlik görevlileri üniversite kimlikleri olmayan kişileri ODTÜ’ye almadı. Daha sonra Hazırlık Bölümü önünde toplanan öğrenciler yürüyüşe geçerek birçok grup ve sanatçının katılımıyla gerçekleşecek konserlerin yapılacağı Devrim Stadyumu’na geldi. Öğrenciler saha içine girip birbirlerine kenetlenerek ’ODTÜ Ayakta’ yazdı.

Ardından öğrenciler, birçok sanatçı ve grubun sahneye çıkacağı konserleri izlemek üzere tribünlerdeki yerlerini aldı. Etkinlikte, Beyoğlu Kumpanya, Gülsen Tuncer, Grup Gündoğarken, Marsis, Pınar Aydınlar, Sevinç Eratalay, Redd’den Güneş Duru ve Bulutsuz Özlemi’nden Nejat Yavaşoğulları sahne aldı.

SICAK SAATLER

ODTÜ'de bugün de sıcak saatler yaşandı. ODTÜ'deki polis müdahalesine protesto amacıyla ODTÜ Devrim Stadyumu'nda gerçekleşecek mitinge katılmak üzere başka üniversitelerden öğrenciler ODTÜ kampüsüne geldi. ODTÜ'nün özel güvenlik görevlileri, dışarıdan katılan eylemcilerin girişini engellemek için okul girişinde barikat oluşturdu. Öğrenciler barikatı aşmak isteyince eylemcilerle güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandı. Arbede sırasında bazı özel güvenlik görevlilerinin yaralandıkları gözlendi. Eylemciler, barikatı aşarak ODTÜ kampüsüne girdi.

İTÜ'DE ODTÜ GERGİNLİĞİ

 İSTANBUL Teknik Üniversitesi’ (İTÜ)’nde öğrencilerle güvenlik görevlileri arasında gerginlik yaşandı. İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca’nın ODTÜ’deki olaylarla ilgili İstanbul’daki bazı üniversitelerin yaptığı ortak açıklamaya imza atmasına tepki gösteren bir grup öğrenci, üniversitenin Maslak Kampusü’nde toplandı.

Slogan atarak yürüyen yaklaşık 300 öğrenci, rektörlük binası önüne geldi. Öğrenci grubunun önünde yer alan 20 kişilik bir öğrenci grubu içeri girmek istedi. Rektörlük girişinde bariyer oluşturan güvenlik görevlileri öğrencilerin girişi izin vermedi. Grup ile güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandı. Bu sırada yürüyüşe katılan öğrencilerin büyük bir kısmı kapıyı tekmeleyen ve duvarlara vuran öndeki gruba tepki gösterip rektörlük önünden ayrıldı. Rektörlük önünde beklemeye devam eden grupla güvenlik görevlileri arasında bir süre daha tartışma yaşandı. Sayıları azalan öğrenciler kapı önünde beklemeye devam ederken, iki otobüs çevik kuvvet polisi üniversitenin arka kapısından içeri girdi. Öğrencilerle güvenlik görevlileri arasında gerginlik bir süre daha devam etti. 3 öğrenci temsili olarak içeri alındı.

Rektörle görüşemeyen öğrenciler sekreteriyle görüşüp dışarı çıktı. Binanın girişini boyayla "Mehmet Karaca İstifa" yazan öğrenciler, ardından dağıldı.

İÜ'DE ODTÜ PROTESTOSU

İSTANBUL Üniversitesi Tıp Fakültesi, Tıp Öğrencileri Kolu üyesi öğrenciler 18 Aralık tarihinde ODTÜ’de gerçekleşen olayları protesto etti. ODTÜ öğrencilerinin yanında olduklarını belirten gruba İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Özdemir Aktan da destek verdi.
 



Kaynak: http://gundem.milliyet.com.tr/odtu-ayakta/gundem/gundemdetay/27.12.2012/1647840/default.htm



Etiketler: İstanbul , Beyoğlu , İstanbul Üniversitesi , ODTÜ , rektörlük , Tıp Fakültesi , çevik kuvvet , İstanbul Tabip Odası , Maslak , İTÜ , İstanbul Teknik Üniversitesi , Konser , Grup , Karaca

Haber okunma sayısı: 2771
Haber eklenme tarihi : 27.12.2012 17:40



YORUMLAR

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

KATEGORİYE AİT DİĞER HABERLER


ÖNE ÇIKANLAR

YAZARLAR

KÜTAHYA

KENT KONSEYİ NE İŞ YAPAR?

Yerel yönetimlerin kuşkusuz en büyük yol gösterenleri olarak adlandırılan şehir kent konseyleri çevre illerde yerel yönetimlere projeler

KÜTAHYA - HAVA DURUMU

KUTAHYA

ÇOK OKUNANLAR

  • Listelenecek kayıt bulunamadı