19 Nisan 2024 Cuma

Şehit aileleri tepkili

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya Milletvekili Alim Işık, şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ve malul gazilerin sorunlarının ve taleplerinin arttığını belirterek, "Her şeyden önce, şehit anne ve babalarına verilen maaşların artırılması talebi zaman geçirilmeden, mutlaka yerine getirilmelidir" dedi.

sehit-aileleri-tepkili

Işık, mecliste yaptığı konuşmada, "Vazife malullerine konut kredisi verilmesi ve birçok kişinin yararlandırıldığı düşük faizli ya da faizsiz, TOKİ aracılığıyla alt gelir gruplarına verilen kredilerden bunların da yararlandırılması, kanunla şehit ailelerine getirilen ikinci iş hakkının tüm şehit çocuklarına genişletilmesi, harp ve vazife malullerinin 3 bin 600 prim gününde yaşlılık aylığına bağlanması gibi taleplerinin yerine getirilmesi gerekmektedir" diye konuştu. Işık, Bedelli Askerlik Yasası'nı çıkartırken çok tartıştıklarını ve bu yasa nedeniyle toplanan bedelli askerlik ücretlerinin şehit aileleri ve gazilere harcanacağı hükmüne bağlandığını ifade edederek, "Ancak toplanan bu paraların şu ana kadar bu ailelere ulaştırılmadığı gerçeğini sizlerle paylaşıp, bir an önce bu yüce Meclisin verdiği sözün yerine getirilmesi gerektiğini ifade etmek istiyorum. Harp ve vazife malulü maaşlarının artırılması yönündeki talepler de son derece yerinde ve makul taleplerdir" dedi. Milletvekili Işık, bir diğer önemli konunun sakatlık oranı yüzde 90 ve üzerinde olan gazilerimize sağlanan özürlüler için araç alımında KDV ve ÖTV muafiyetinin diğer gazilere de genişletilerek sağlanması gerektiğini belirterek, "şehit ve malul gazi çocuklarının, vakıf üniversitelerinde okutulmalarının önü açılmalı ve bunlara belirli bir miktarda bursun üniversite yönetimi ya da devletimiz tarafından karşılanması yönündeki talep de değerlendirilmesi gereken önemli bir taleptir. 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'na göre kira yardımı yapılanların kiralama sürelerinin on yıldan on beş yıla çıkartılması talebi de yine yüce Meclisimiz tarafından değerlendirilmesi gereken önemli bir taleptir" ifadelerini kullandı. Alim Işık, özellikle gönüllü ve geçici köy korucularının ciddi mağduriyetleri olduğunu dile getirerek, "Köy korucularının sigortalı sayılmaları, geriye yönelik borçlandırma yapılarak devletin buna bir miktar da olsa katkı yapması ve özellikle yirmi beş yıl görev yaptıktan sonra yaşlılık aylığı alan gönüllü ve geçici köy korucularının aylık 350-480 TL arasında değişen aylıklarının arttırılması yönündeki taleplerinin de düzeltilmesi gerekiyor" dedi.



Haber okunma sayısı: 1335
Haber eklenme tarihi : 02.02.2013 15:18

Haberin etiketleri:

Alim Işık, MHP, Şehit aileleri


YORUMLAR

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

KATEGORİYE AİT DİĞER HABERLER


ÖNE ÇIKANLAR

YAZARLAR

KÜTAHYA

KENT KONSEYİ NE İŞ YAPAR?

Yerel yönetimlerin kuşkusuz en büyük yol gösterenleri olarak adlandırılan şehir kent konseyleri çevre illerde yerel yönetimlere projeler

KÜTAHYA - HAVA DURUMU

KUTAHYA

ÇOK OKUNANLAR

  • Listelenecek kayıt bulunamadı