23 Nisan 2024 Salı

KÜTAHYA’NIN BAŞ ÇALANI, KÜTAHYALIYIM DİYEREK KÜTAHYA’DA GEZMEMELİDİR

Milliyetçi Hareket Partisi Kütahya milletvekili Alim Işık, düzenlediği basın toplantısında başta cumhurbaşkanlığı seçimleri olmak üzere gündemdeki konuları değerlendirdi.

kutahyanin-bas-calani-kutahyaliyim-diyerek-kutahyada-gezmemelidir-
30 Mart seçimlerinde oylarının çalındığını yeniden ima ederek, baş çalan ve ekibinin kendilerini açıklamasını isteyen Milletvekili Alim Işık, "Türkiye’nin son dönemde geldiği nokta itibariye bu seçimlerin önemi çok büyüktür. Bu nedenle 30 Mart yerel seçimlerinden daha büyük katılımın olması gerekmektedir. Bu önemli seçim öncesi ülkemizin içinde bulunduğu durumu kısaca anlatmak istiyorum.  11 Haziran 2014 tarihinde Musul Türk Başkonsolosluğu, Irak Şam İslam Devleti isimli terör örgütü tarafından basılmış, başkonsolos dâhil 49 kişi rehin alınmıştır. O tarihten elli gün geçmesine rağmen Ak Parti hükümeti bu konuda üzerine düşeni yapamamıştır. Hala 49 kişi rehin kalmaya devam etmektedir. Olayın hemen 3 gün sonrası getirilen basın yasağı ile Türk halkının oradan bilgi alması engellenmiştir. Bu baskının akıbetinin bilinmemesi akıllarda acaba Ak Parti hükümeti ile IŞİD terör örgütü iş birliği içinde mi hareket ediyor, ve cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi bu rehineler serbest bırakılarak, başbakan R.Tayyip Erdoğan’ın puan kazanmasını hedefleniyor sorularının yer edinmesine neden olmuştur. Kendi vatandaşını kurtaramayan bir ülkenin, başka ülkenin vatandaşını kurtarması mümkün değildir. Gazze ’de İsrail ordusunun katlettiği 2000 Filistinlinin vebali yöneticilerin omzundadır." dedi
 
KÜTAHYA VEKİL SAYISI NEDEN DÜŞTÜ ?
Türkiye’de sadece iki ilde milletvekili sayısının düştüğünü dile getiren Işık, "Bu illerin birisi Ordu diğeri ise Kütahya ilimizidir. Ordu ili büyükşehir olması için, İstanbul gibi büyük şehirlerde yaşayan, Ordu’lu vatandaşlar ikametini Ordu’ya alarak o ilin büyük şehir olmasını sağlamıştır. Seçim sonunda da tekrar İkametlerini yaşadığı şehirlere geri aldırmıştır. Bu nedenle nüfus düşüşü olmuş ve vekil sayısı düşmüştür. Ancak Kütahya’da ise, Ak Partinin son 12 yılda göstermiş olduğu özelleştirme politikası nedeniyle, birçok işsiz genç ilimizi terk etmek zorunda kalmış, altı olan vekil sayımız dörde düşmüştür. Her platformda Kütahya’ya yatırım getirdiklerini belirtenler, Kütahya’yı düşürdükleri bu durum hakkında bilgilendirmek zorundalar dır. Hala bazı kişiler Kütahya halkına yatırımlar hakkında yalan söylemeye devam etmektedir. O şahıs diyor ki ‘ Başbakan Antalya – Kütahya arası hızlı tren hattının müjdesini verdi.’  Ulaştırma bakanlığının hatta Maliye bakanlığının 2023 yılına kadar yatırım programlarında Kütahya’ya hızlı tren görülmemektedir." ifadelerini kullandı.

"YENİ HASTANE ŞEHİR EFSANESİNE DÖNÜŞTÜ"
Kütahya'da yapılması planlanan şehirhastanesinin şehir efsanesine dönüştüğünü kaydeden Işık, "30 Marta kadar temelinin atılacağı söylenen şehir hastanesi, şehir efsanesine dönüşmüştür. Hatta maalesef bu alan bonzai kullanan gençlerin yuvasına dönüşmüştür. Buraya tabela asarak halkı kandırmanın hiçbir manası yoktur. Geçtiğimiz milletvekili seçimleri öncesi, jandarma taburu kalkacak dediğimizde, o dönem ’öyle bir şey yok, hem jandarma taburu kalacak, ayrıca ilimize polis meslek yüksek okulu açılacak.’ diyerek yeniden milletvekili olanlar halkı kandırmışlar ve kandırmaya devam etmektedirler." şeklinde konuştu.

"KÜTAHYALIMISIN ? KİNERYANLIMISIN ?"
30 Mart seçimlerinde onurumla mücadele ettim diyen Prof. Dr. Alim Işık, "2014 yılında yapılan mahalli idareler seçiminde Kütahya Belediye Başkan adayı olarak onurluca mücadele ettim. İki kez yerel seçimlere katılıp kaybettiğimi dile getirenlere açıkça sesleniyorum. Siz Kütahyalımısınız? Kineryanlımısınız ? , siz Kütahya’nın menfaatlerini mi savunmak istiyorsunuz, yoksa burada farklı ülkenin ajanımızsınız?"  dedi.

"KÜTAHYA’NIN BAŞ ÇALANI KİM?"
Kütahya'nın oylarını çalan ve Kütahya'nın başçalanı olarak Kütahyalılıyım denmemesi gerektiğinin altını çizen Alim Işık, AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay'ın üç dönemdir Kütahyayı pazarladığını öne sürerek, "30 Mart akşamı saat 22:00 – 22:30 arası birkaç baş çalan ile birlikte oturup, baş çalanları olarak sandıklardaki oyları çalan başaktör Kütahyalıyım diyerek Kütahya’da gezmemelidir. Bu arkadaş Kütahya’ya ihanet etmiş, üç dönem milletvekilliği süresince Kütahya’yı pazarlamıştır. Günü geldiğinde bunları tek tek açıklamak boynumuzun borcudur. Sandıkta halkımın oyunu çalan bu adamın alnında kara leke ömür boyu çıkmayacaktır. Tarihide baş çalan grubunun başı olarak geçecektir.
En son yapılan mahalli idareler seçimi öncesi AK Parti aday adayları tanıtım toplantıları yapılırken, yine aynı şahıs, Kütahya’da tanınan Bilal isimli şahıs aracıyla, Başbakan r.Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’a ulaşmış, ilimizde bulunan kamuya ait 50 dönüm civarındaki  S.L.İ’nin arazini, Türgev’e bağışlama sözünü vererek , kendi belediye başkanı adayının açıklamasını sağlamıştır. Bu arazinin bağışlanma sözünde Hasan Fehmi Kinay hangi rolü almış ve karşılığında ne kazanmıştır. Bunu hemen açıklaması gerekmektedir." dedi.

"İDRİS BAL’A YAPILANLARI KINIYORUM"
AK Partiden istifa eden Bağımsız Kütahya Milletvekili Prof. Dr. İdris Bal'a yapılanları kınadığını belirten Işık,"Sayın İdris Bal’a yapılanlar, Kütahya halkının vicdanında karşılık bulmamıştır. Adalet Kalkınma Partisi milletvekili iken canciğer kuzu sarması olanlar, vekilin dik duruş gösterip bağımsız olarak vekilliğine devam etmesinden sonra hedef tahtasına oturtmuşlardır. Düne kadar iyi idi de bugün ne oldu? Kendi ilinde bir kamu kurumunda basın mensuplarıyla bir araya neden gelmesini engelleyecek kadar aşırıya gittiğiniz unutulmamalıdır.
Kütahya halkını bizlere gösterdiği güven ve sadakat için bir kez daha teşekkür ediyorum.’dedi.
 

Haber okunma sayısı: 3406
Haber eklenme tarihi : 04.08.2014 10:06



YORUMLAR

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

  • alim bey

    Misafir alim bey sizi tebrik edrim. emetide bu adamlar bitirdi eserleri ortada emet için koydukları adayı bilerek desteklediler. 22 Ağustos 2014 08:20

KATEGORİYE AİT DİĞER HABERLER


ÖNE ÇIKANLAR

YAZARLAR

KÜTAHYA

KENT KONSEYİ NE İŞ YAPAR?

Yerel yönetimlerin kuşkusuz en büyük yol gösterenleri olarak adlandırılan şehir kent konseyleri çevre illerde yerel yönetimlere projeler

KÜTAHYA - HAVA DURUMU

KUTAHYA

ÇOK OKUNANLAR

  • Listelenecek kayıt bulunamadı