19 Nisan 2024 Cuma

YARIŞ BAŞLADI

Hükümetin 2014 yılı Mart ayında yapılması gereken seçimleri 2013 yılı Ekim ya da Kasım ayına almak için çalışma başlatması Belediye başkanlığına aday olmak isteyen isimleri de harekete geçirdi.

yaris-basladi
 “KÜLİSLERDE SEÇİM HAREKETLİLİĞİ”
Ak Parti, MHP ve CHP tarafından benimsenen 2014 yerel seçimlerinin 2013 yılına alınması kararı adayların isimlerini de öne çıkarmaya başladı. Son dönemde en çok dillendirilen konulardan biri olan Belediye başkanlığı adaylarından üçüncü dönemini tamamlayan Ak Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay’ın başbakan tarafından belediye başkanlığı için aday gösterileceği iddiası. Ak Parti kulislerinden vatandaşa kadar birçok kesim tarafından dillendirilmeye başlanan milletvekili Hasan Fehmi Kinay’ın adaylığının Kütahya açısından ne getirip ne götüreceği konuşuluyor. Bazı kesimler Kinay’ın milletvekilliği sürecinde edindiği tecrübelerin Kütahya ya katkı sağlayacağını söylerken diğer kesim ise vekillik yapmış bir ismin belediyede başarılı olamayacağını iddia ediyor. 
 
“KÜTAHYASPOR’DAN BAŞKANLIĞA” 
Ak Parti’de Hasan Fehmi Kinay’ın yanı sıra Kütahyaspor Başkanı Ahmet Tekdemir’in de aday olabileceği konuşuluyor. Tekdemir’in Kütahyaspor’da gösterdiği başarıya dikkat çeken vatandaşlar “Can çekişen bir takıma tekrar saygınlık kazandırmış bir isim Kütahya için ciddi katkılar sağlayabilir” şeklinde konuşuyorlar. Öte yandan ismi kulislerde dolaşan Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Osman Gezgin’in Bilecik’te edindiği tecrübelerle Kütahya’yı daha iyi yönetebileceği belirtiliyor.  
 
“ALİM IŞIK SÜRPRİZ YAPABİLİR” 
Muhalefet kanadı MHP’de ise Ak Parti’nin karşısına çıkabilecek tek ismin MHP Kütahya milletvekili Prof. Dr. Alim Işık olabileceği üzerinde konuşuluyor. Alim Işık’ın aday değilim açıklamalarına rağmen  partililer tarafından ikna edilmeye çalışıldığı ileri sürülüyor.. 
 
“MUSTAFA İÇA, USTALIK DÖNEMİNE HAZIRLANIYOR”
Mevcut başkan Mustafa İça’nın geçtiğimiz günlerde basın mensuplarına görev verilirse hazırım açıklamaları da İça’nın başkanlık koltuğunu kaptırmaya niyetli olmadığını gösteriyor.  Vatandaşlar İça’nın edindiği tecrübelerle üçüncü döneminde daha başarılı olacağını belirterek,  " Mustafa İça başbakanın ifadesiyle kalfalık döneminde, üçüncü dönemi ustalık dönemi olacak. Bir daha aday olup seçilmesi halinde Kütahya adına önemli hizmetlerin altına imza atabilir." diyorlar.
 

Haber okunma sayısı: 1997
Haber eklenme tarihi : 12.09.2012 14:54



YORUMLAR

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

  • TEK ADAY

    Misafir BENCE OSMAN GEZGİN GERİSİ FASARYA..KÜTAHYALILARIN OSMAN GEZGİNİ MUTLAKA TANIMALARIONI İSTERİM...BİLECİĞİ UÇURDU .....DÜNÜN KÖYÜBİLECİK ŞİMDİNİN GÜZEL BİR İLİ HÜVİYETİNİ KAZANMIŞ HELAL OLSUN OSMAN GEZGİNE.... 12 Eylül 2012 23:07

  • İÇA VE KINAY OLMASINDA.

    Misafir MUSTAFA İÇA NIN SON DÖNEM SADECE CEBİNİ DOLDURDUĞU AŞİKARDIR, ARSALARINI GENİŞLETTİĞİ HATTA BÖLCEKTEKİ KENDİ ARSASINA MİLLETİN ARSALARINI İSTİMLAK EDEREK KOCA YOL AÇTIRDIĞI ORTADADIR. KINAY INDA MİLLET VEKİLLİĞİNDE KATKISI NE OLMUŞTURKİ.? UMARIM BUNLAR OLMAZ. 14 Eylül 2012 01:44

KATEGORİYE AİT DİĞER HABERLER


ÖNE ÇIKANLAR

YAZARLAR

KÜTAHYA

KENT KONSEYİ NE İŞ YAPAR?

Yerel yönetimlerin kuşkusuz en büyük yol gösterenleri olarak adlandırılan şehir kent konseyleri çevre illerde yerel yönetimlere projeler

KÜTAHYA - HAVA DURUMU

KUTAHYA

ÇOK OKUNANLAR

  • Listelenecek kayıt bulunamadı