29 Mart 2024 Cuma

Yangının nedeni “ANIZ”

Kütahya Orman Bölge Müdürü M.Kenan Eryiğit, Tavşanlı ilçesine bağlı Çayıroluk köyünde Pazar günü meydana gelen yangınla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi. Eryiğit yangının anız yakılması sonuçu çıktığını söyledi.

yanginin-nedeni-aniz
 Eryiğit Orman Bölge Müdürlüğü Toplantı salonunda düzenlediği bilgilendirme toplantısında, Tavşanlı ilçesine bağlı Çayıroluk köyünde çıkan yangın nedeniyle yaklaşık 160 hektar alanın zarar gördüğünü ikisi metruk beş ev ve sekiz ahırın ise tamamen yandığını belirtti.

Orman teşkilatı olarak yangına beş helikopter 160 iş makinası ile müdahale ettiklerini kaydeden Eryiğit, yangının 6 ayrı noktada değil tek noktada anız yakılması neticesinde çıktığını kaydetti.

Kütahya valiliğinin öncülüğünde hummalı bir çalışma sonucu yangının 17 saatte kontrol altına alındığını anlatan Eryiğit şunları söyledi, “ Tavşanlı ilçesinde çıkan yangın, teknik  elemanından işçisine kadar her kademeden çalışanın fedakar çalışmasıyla kontrol altına alındı ve önlendi inşallah bir daha böyle yangın olmamasının diliyoruz. Yangınlar genel itibariyle insanı kaynaklıdır bu nedenle vatandaşlarımız özellikle pikniğe gittiklerinde daha dikkatli olmalı ve ateşli pikniklerden kaçınmalıdır. Anız  yakmak topraktaki mikroorganizmaları öldürdüğü gibi bu şekilde büyük yangınlarada sebebiyet vermektedir. Vatandaşlarımız anız gibi ilkel bir uygulamadan  inşallah artık vazgeçecek. Milli servetimiz olan ormanları korumak adına vatandaş ve devlet el ele mücadele edeceğiz. Yangında bizlere ekipman ve personel olarak destek veren bütün kurumlarımıza ve köylülerimize teşekkür ederim.” Dedi.


Haber okunma sayısı: 1450
Haber eklenme tarihi : 29.08.2012 19:26



YORUMLAR

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

  • Tebrikler...

    Misafir 160 hektarlık orman yanana kadar ve 5 helikopter 160 araç vs... ile kaybettiğiniz zaman ve parayı köylüleri eğitmek için harcasaydınız. Ama sizde haklısınız makamda oturmak varken ne gerek var arazilerde köylerde dolaşmaya... 30 Ağustos 2012 12:29

KATEGORİYE AİT DİĞER HABERLER


ÖNE ÇIKANLAR

YAZARLAR

KÜTAHYA

KENT KONSEYİ NE İŞ YAPAR?

Yerel yönetimlerin kuşkusuz en büyük yol gösterenleri olarak adlandırılan şehir kent konseyleri çevre illerde yerel yönetimlere projeler

KÜTAHYA - HAVA DURUMU

KUTAHYA

ÇOK OKUNANLAR

  • Listelenecek kayıt bulunamadı