19 Nisan 2024 Cuma

Türkiye'de sadece Kütahya'da

Kütahya Belediyesi tarafından restore edilerek hizmete açılan ve Türkiye’de başka örneği olmayan Kütahya Belediyesi Milli Mücadele Müzesi yakın tarihe ışık tutuyor.

turkiyede-sadece-kutahyada-
30 Ağustos 2011 tarihinde Kütahya Belediyesi Milli Mücadele Müzesi olarak hizmete açılan müzede, en önemli safhası Kütahya ili sınırları içerisinde yaşanmış Türk Milli Mücadelesinin ve milli mücadele sonrasındaki yıllarda yaşanan sosyal, siyasal, ekonomik ve kültürel gelişmelerin serüveni kronolojik bir şekilde yazı, fotoğraf ve çizimlerin yer aldığı foto blok panolar ve Tv ekranları aracılığıyla ziyaretçilere anlatılıyor.    
 
Alanında Türkiye’de bir ilk olan Milli Mücadele Müzesi foto bloklar,  Genel Kurmay Başkanlığından alınan video görüntüleri ve anlatımlar ile milli mücadele dönemi, 10 odalı konakta kronolojik bir şekilde sergileniyor. Açıldığı günden bugüne kadar 5 Bine yakın ziyaretçi sayısına ulaşan müzeye okullar ve üniversite öğrencileri ile şehir dışından gelen misafirler ve askerler daha çok ilgi gösteriyor.
Müzede ayrıca milli mücadelenin anlatıldığı kitaplardan oluşan kütüphane ve sinema salonu da bulunuyor. 


 

Haber okunma sayısı: 3270
Haber eklenme tarihi : 07.12.2013 09:40



YORUMLAR

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

KATEGORİYE AİT DİĞER HABERLER


ÖNE ÇIKANLAR

YAZARLAR

KÜTAHYA

KENT KONSEYİ NE İŞ YAPAR?

Yerel yönetimlerin kuşkusuz en büyük yol gösterenleri olarak adlandırılan şehir kent konseyleri çevre illerde yerel yönetimlere projeler

KÜTAHYA - HAVA DURUMU

KUTAHYA

ÇOK OKUNANLAR

  • Listelenecek kayıt bulunamadı