25 Nisan 2024 Perşembe

TOKi Kurtuldu biz mahvolduk

Ekizhüyük mahallesi sakinleri yeni yapılan çöp döküm alanının sağlıklarını tehdit ettiğini belirterek çıkan koku nedeniyle camlarını açamaz hale geldiklerini söylediler.

toki-kurtuldu-biz-mahvolduk
 “VERİLEN SÖZLER TUTULMADI”
Ekizhüyük Mahallesi Muhtarı  Veysel Uygun, gazetemize yaptığı açıklamada, Yeni yapılan çöp döküm sahası nedeniyle evlerinin camlarını açamaz duruma geldiklerini söyledi. Konuyu Belediye Başkanı Mustafa İça’ya ilettiklerini belirten muhtar Veysel Uygun,  “Çöp döküm alanı yapılırken bize koku gelmeyecek diye söz verildi. Meteorolojiden ekipler gelerek testler yatılar ancak şiddetli koku nedeniyle evlerimizin camlarını açamaz hale geldik. Çocuklarımızın sağlığı tehdit altında. Hergün bir çocuk karın ağrısı şikayeti ile hastaneye gidiyor. Valimizden ve İl yöneticilerimizden konu ile ilgili yardım bekliyoruz. “dedi. 
 
“CANIMIZ TEHDİT ALTINDA”
Çöp döküm alanının mahallelerine üç km mesafede olduğunu söyleyen Uygun, köpeklerin ve yırtıcı hayvanlarında istilasına uğradıklarını belirterek, özellikle akşam saatlerinde kokunun yanı sıra köpeklerden dışarı çıkamadıklarını ifade etti.
Mahalleyi terk etmek istediklerini dile getiren köylüler ise “Toki kurtulacak derken biz mağdur edildik artık ne can güvenliğimiz var nede sağlığımız madem böyle olacaktı neden mahalle yaptılar köy konumunda iken bundan daha rahattık.  Çöp nedeniyle ekinlerimiz para etmez oldu. Koku nedeniyle kimse bizim ürettiğimiz ürünleri satın almıyor.” Şeklinde tepkilerini dile getirdiler. 
 

Haber okunma sayısı: 1541
Haber eklenme tarihi : 28.08.2012 16:58



YORUMLAR

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

KATEGORİYE AİT DİĞER HABERLER


ÖNE ÇIKANLAR

YAZARLAR

KÜTAHYA

KENT KONSEYİ NE İŞ YAPAR?

Yerel yönetimlerin kuşkusuz en büyük yol gösterenleri olarak adlandırılan şehir kent konseyleri çevre illerde yerel yönetimlere projeler

KÜTAHYA - HAVA DURUMU

KUTAHYA

ÇOK OKUNANLAR

  • Listelenecek kayıt bulunamadı