25 Nisan 2024 Perşembe

Su fiyatları düşürülsün Otobüs fiyatları artsın

Kütahya Belediye Meclisinin Mayıs ayı toplantısı Belediye Kültür sarayında meclis salonunda yapıldı. Toplantıda MHP grubu Kütahya’da su ücretlerinin düşürülmesi, Ulaşım ücretlerinin ise artırılması için önerge verdi.

su-fiyatlari-dusurulsun-otobus-fiyatlari-artsin
 Kütahya Belediyesi 2014 yılı 1. dönem 2. Olağan meclis toplantısı Belediye Kültür Sarayında gerçekleştirildi.  19 Gündem maddesi ve 12 önergenin görüşülerek karara bağlandığı meclis toplantısında, MHP grubu Kütahya’da fazla olduğu ileri sürülen su ücretlerinin yüzde 50 düşürülmesi, iki yıldır zam alamadıkları ve diğer giderlerinin artması nedeniyle Halk Otobüs ücretlerinin artırılması için önerge verdi.
 
“İKİ ÖNERGEDE ÇELİŞKİ VAR”
Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, MHP grubunun verdiği iki önergenin birbiriyle bağdaşmadığını dile getirerek, “ Hem su ücretlerinin fazlalığından şikâyet ederek indirime gidilmesini talep ediyorsunuz, hem de otobüs ücretlerinin artırılmasını istiyorsunuz. Halkı düşünerek indirim isterken, diğer taraftan otobüs ücretlerine zam istemeniz çelişki ifade ediyor.” Diye konuştu.
 
“BİZ HERKESİN HAKKINI ARIYORUZ”
MHP grubu adına Salih Özden ise Kütahya su bolluğu içinde olmasına rağmen çevre illere göre suyu çok pahalı kullanıyor. Ayrıca verdiğimiz bir önergedir mecliste görüşülüp karara bağlanmasını istiyoruz. Yaptığımız işte çelişki yok. Halk otobüsü esnafı da bu suyu kullanıyor ve pahalılığında şikayet ediyor. Biz herkesin hakkı olanı almasını arzu ediyoruz.” İfadelerini kullandı.
MHP grubundan Enver Erdoğan ise Kütahya Özel Halk Otobüslerinin iki yıldır zam alamadığını yakıt ve diğer giderlerin artmasına rağmen taşıma ücretlerinin değişmediğini savunarak Halk Otobüslerindeki fiyat ayarlamasının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti.
 

Haber okunma sayısı: 2305
Haber eklenme tarihi : 13.05.2014 12:22



YORUMLAR

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

KATEGORİYE AİT DİĞER HABERLER


ÖNE ÇIKANLAR

YAZARLAR

KÜTAHYA

KENT KONSEYİ NE İŞ YAPAR?

Yerel yönetimlerin kuşkusuz en büyük yol gösterenleri olarak adlandırılan şehir kent konseyleri çevre illerde yerel yönetimlere projeler

KÜTAHYA - HAVA DURUMU

KUTAHYA

ÇOK OKUNANLAR

  • Listelenecek kayıt bulunamadı