24 Nisan 2024 Çarşamba

SÖZÜNDE DUR VALİ BEY

Geçtiğimiz günlerde “Devleti siyasete alet ettirmem” diyerek vatandaşların takdirini toplayan Vali Şerif Yılmaz’ın söylediklerinin aksine yaptığı açıklamalar tepki çekiyor.

sozunde-dur-vali-bey
 ‘EYLEM VE SÖYLEM FARKLI’
Kütahya Gazeteciler Cemiyeti genel kurulunda MHP Kütahya Milletvekili ve Belediye Başkan adayı Prof Dr. Alim Işık’ın Zafer Havalimanı açılışına davet edilmediğini açıklaması üzerine konuşan ve “Devleti siyasete alet ettirmem” diyen Vali Şerif Yılmaz’ın söyledikleri ve uygulamaları birbirini tutmuyor.
Vali’nin devleti temsil ettiğini söyleyen Vali Yılmaz’ın yerel seçimlere az bir zaman kala muhalefet partilerine mensup belediye başkanları ve belediye başkan adayları ile ilgili yaptığı açıklamalar vatandaşın tepkisini çekiyor. 
 
‘DEVLET GELENEKLERİ NOLDU?’
Kütahya Valiliği tarafından Demokrat Partili Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan’ın ilçeye yapılacak Devlet hastanesini engellediği şeklindeki açıklamaların yerel seçim öncesi hoş olmadığı görüşünü savunan vatandaşlar, “ Vali Cumhurbaşkanını temsil eden bir makam tarafsız olması gerekirken, seçime az bir zaman kala “Simav belediye başkanı ilçeye yapılacak hastaneyi engelliyor” yönünde açıklaması tarafsızlığına gölge düşürüyor. Bu açıklamayı Vali değil siyasetçiler yapmalı. Vali Şerif Yılmaz’ın daha önce yaptığı açıklamalar gibi Valiler hükümetin valisi değil Devletin valileri olmalı ve devlet geleneklerini bozmamalı” diyerek tepkilerini dile getiriyor.
 
“VATANDAŞ RAHATSIZ”
Öte yandan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın Kütahya ziyaretinde Vali Şerif Yılmaz’ın emri ile Diyanet vakfına ait aracın siyasi parti  yöneticilerine tahsis edildiğinin ileri sürülmesi de vatandaşları rahatsız ediyor.


 

Haber okunma sayısı: 3065
Haber eklenme tarihi : 21.03.2014 08:24



YORUMLAR

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

KATEGORİYE AİT DİĞER HABERLER


ÖNE ÇIKANLAR

YAZARLAR

KÜTAHYA

KENT KONSEYİ NE İŞ YAPAR?

Yerel yönetimlerin kuşkusuz en büyük yol gösterenleri olarak adlandırılan şehir kent konseyleri çevre illerde yerel yönetimlere projeler

KÜTAHYA - HAVA DURUMU

KUTAHYA

ÇOK OKUNANLAR

  • Listelenecek kayıt bulunamadı