19 Nisan 2024 Cuma

Milli Eğitim ve Özel sektör arasında yeni boyut

İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Kütahya’da birçok eğitim projesinin hayata geçirildiğini ve başarı ile uygulandığını ayrıca Kütahya’da mesleki eğitim alanında da başarının en üst düzeye çıkarılmasının amaçladığı bir proje daha hayata geçirildiğini söyledi.

milli-egitim-ve-ozel-sektor-arasinda-yeni-boyut
 Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, proje ile, Mesleki ve Teknik Eğitim kalitesinin nicelik ve nitelik yönünden geliştirilmesi, odalar ve özel sektör katkılarının artmasının amaçlandığı bildirildi.
Kütahya Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası, Kütahya Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği, Kütahya Organize Sanayi Bölgesi yetkililerinin projeye aktif katılımı ile gerçekleştirmesinin beklendiği belirtilen açıklamada, Ekonomide verimliliğin artırılmasının temel dayanağı nitelikli iş gücüdür. İyi planlanmış bir mesleki eğitimle nitelikli iş gücüne sahip olmak mümkündür. Gelişmekte olan ekonomilerde mesleki ve teknik eğitim yaşamsal bir öneme sahiptir. Türkiye’de nitelikli iş gücüne olan ihtiyacın hızla giderilmesinin yolu mesleki ve teknik eğitim sisteminde öğrencilere kazandırılan nitelikler ile iş gücü piyasasının ihtiyaç duyduğu niteliklerin uyumunu sağlamaktır.Meslek liselerinde kazandırılan nitelikler ile iş piyasasının ihtiyacı olan nitelikler arasında uyumsuzluğun bir an önce giderilmesi yolunda adımlar atılmalıdır.” Denildi.
Dünya’da yaşanan teknolojik yeniliklerinde belirtildiği açıklamada, “Birçok sektörde dünyada ortaya çıkan teknolojik gelişmelerin, küresel rekabet ortamı içinde hızla işletmelere uyarlanması kaçınılmazdır. Dolayısı buca escort ile işletmeler rekabet güçlerini koruyabilmeleri için yeni teknolojilere en kısa sürede sahip olmaktadırlar. Mesleki eğitim yatırımlarından geri bildiriminin alınması; mezunların nitelikli iş gücü olarak istihdam edilmeleri ve işletmelere katma değer sağlamasıyla gerçekleşecektir. Mesleki ve Teknik Liselerde verilen eğitimin hızla iş piyasasına uyumun sağlanması, özel sektörün bu konuda aktif rol almasıyla gerçekleşebilecektir. Özel sektörün mesleki eğitim sisteminde aktif rol almasıyla; işletmelerdeki teknolojik değişim ile iş gücü niteliklerinin de bu değişime hızla ayak uydurması bir bakıma özel sektörün talepleri doğrultusunda gerçekleşmiş olacaktır. Bilişsel yetenekleri yüksek öğrencilerin mesleki eğitime yönelmesinin önü açılmış olacak, teknoloji ve nitelikli iş gücü uyumluluğu olan, ekonomik verimliliği ve rekabet gücü yüksek işletmelerin sayısı giderek artacaktır.”
 

Haber okunma sayısı: 1135
Haber eklenme tarihi : 08.01.2013 16:53



YORUMLAR

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

KATEGORİYE AİT DİĞER HABERLER


ÖNE ÇIKANLAR

YAZARLAR

KÜTAHYA

KENT KONSEYİ NE İŞ YAPAR?

Yerel yönetimlerin kuşkusuz en büyük yol gösterenleri olarak adlandırılan şehir kent konseyleri çevre illerde yerel yönetimlere projeler

KÜTAHYA - HAVA DURUMU

KUTAHYA

ÇOK OKUNANLAR

  • Listelenecek kayıt bulunamadı