29 Mart 2024 Cuma

MHP İL SEÇİM KURULUNA BAŞVURDU

MHP Kütahya Milletvekili ve Kütahya Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Alim Işık, Kütahya Merkez İlçe Seçim Kurullarının taleplerini reddetmesi üzerine İl Seçim Kuruluna başvurdu.

mhp-il-secim-kuruluna-basvurdu
 Kütahya Merkez İlçe Seçim kurulunun Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) oyların yeniden sayılması talebini reddetmesi üzerine MHP Grup Başkan vekili Oktay Vural, Prof. Dr. Yusuf Hallaçoğlu ve Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Alim Işık İl Seçim Kuruluna başvurdu.



Alim Işık, 30 Mart'ta yaşanan şaibe ve usulsüzlükler nedeniyle seçimlerin iptali yönündeki dilekçelerini yetkililere teslim ettiklerini ifade etti.
  Alim Işık, "Tüm geçerli ve geçirsiz oyların yeniden sayılması talebinde bulunduk. 10 binden fazla oy pusulasının kaybı seçim sonucu doğrudan etkileyeceğinden yapılan sayımlar ve kontroller sonucunda gerektiğinde saçimin iptaline kara verilme talebimizi İl Seçim Kurulu'na iletmiş bulunmaktayız. Bunlarla ilgili tüm deliller dosyaya eklenmiştir. İnşallah vicdanları doğrultusunda İl Seçim Kurulu'nun kararını ümitle beklemekteyiz. Aksi takdirde son merci olan Yüksek seçim Kurulu'na ayrı gerekçelerle müracaatımızı yapacağız" dedi.
  MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural da, Türkiye'de seçimlere gidilirken hemen hemen tüm kesimlere santaj ve baskı uygulandığını dile getirdi.Vural, "Kütahyalıların sandığa tecelli eden iradesinin peşindeyiz. Biz milletin hakkını korumak için buradayız. Bu bakımdan haklı olduğumuz iddialar vardır" şeklinde konuştu.
  Yusuf Halaçoğlu da, "Eğer kişiler samimiyse, eğer bir halt işlememişler ise, hiç bir sıkıntıya girmeden oyların yeniden sayılmasını kabul eder.Burada oyların yeniden sayılması neden kabul edilmiyor?" ifadelerini kullandı.

Haber okunma sayısı: 1371
Haber eklenme tarihi : 04.04.2014 15:25



YORUMLAR

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

KATEGORİYE AİT DİĞER HABERLER


ÖNE ÇIKANLAR

YAZARLAR

KÜTAHYA

KENT KONSEYİ NE İŞ YAPAR?

Yerel yönetimlerin kuşkusuz en büyük yol gösterenleri olarak adlandırılan şehir kent konseyleri çevre illerde yerel yönetimlere projeler

KÜTAHYA - HAVA DURUMU

KUTAHYA

ÇOK OKUNANLAR

  • Listelenecek kayıt bulunamadı