26 Nisan 2024 Cuma

İŞÇİ BAYRAMINDA GÖZLER İŞÇİ ARADI

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları, Kütahya Zafer Meydanı'nda yapıldı. Yapılan kutlamalarda gözler işçileri aradı...

isci-bayraminda-gozler-isci-aradi
 Eski Otogar önünde toplanan gruplar sloganlar atarak, kutlamaların yapılacağı Zafer Meydanı'na geldi. Burada da slogan atmaya devam eden gruplara, ilk olarak Eğitim-Sen Kütahya Şube Başkanı Can Develi hitap etti. 
1 Mayıs İşçi Bayramı'nın tarihçesine değinen Can Develi, “Bugün dünyanın dört bir tarafından işçiler, emekçiler, yoksul köylüler, ezilen halklar, yüreği emekten yana atan tüm toplumsal kesimler, mücadeleyi, birliği, dayanışmayı alanlara taşıyor” dedi.
"Biz geçtiğimiz 1 Mayıs'tan beri sokaklarda, meydanlarda, işyerlerinde, okullarda, yoksul mahallelerde ayağa kalkıp yüzlerini güneşe dönenenleriz” diyen Develi, “Artık istediğimiz ülkenin, umut ettiğimiz yaşamın hayal olmadığının farkına vardık. Biz insanca yaşamak istiyoruz. Biz işçiler olarak ölümüne çalıştırılmak istemiyoruz. Biz asgari ücretliler simit hesabıyla kandırılmak istemiyoruz. Biz, taşeron çalışmayla, özel istihdam bürolarıyla, esnek çalıştırılmayla, sözleşmeli personel uygulamalarıyla köle olmaya direniyoruz. Biz kıdem tazminatlarımıza, örgütlenme hakkımıza sahip çıkıyoruz. Biz pazarda alınıp, satılan bir meta muamelesi görmek istemiyoruz. Biz kamu çalışanları olarak sefalet ücretlerinden bıktık, usandık. Biz en insani ve en temel hakkımızı savunduğumuzda 'terörist' damgası yemek, tutuklanmak istemiyoruz. Biz, bu ülkenin bütün ötekileriyiz. Dinimiz, mezhebimiz, kültürümüz, cinsiyetimiz nedeniyle ikinci sınıf yurttaş muamelesi görmek, yok sayılmak istemiyoruz. Bizler bu ülkenin sanatçılarıyız, bilim insanlarıyız, gazetecileriyiz, aydınlarıyız. Özgürce düşünmek, araştırmak, kendimizi ifade etmek istiyoruz. Şu bilinsin ki sansürle, baskıyla, işsizlik tehdidiyle zihinlerimiz terbiye edilemez" ifadelerini kullandı.
Kutlamalara katılan diğer kuruluşların temsilcileri de birer konuşma yaptı.
Kütahya Zafer Meydanı'ndaki 1 Mayıs kutlamalarına KESK’e bağlı sendikalar, CHP Kütahya Teşkilatları, EMEP, SDP, ADD, Öğrenci Kolektifleri, Kamu Taşeron Derneği, Genç Madenciler ve Genç Muhalifler adındaki gruplar katıldı.
Diğer yandan Kütahya’daki 1 Mayıs kutlamalara katılan gruplar, Türkçe ve Kürtçe şarkılar eşliğinde halaylar çektiler.

Haber okunma sayısı: 2212
Haber eklenme tarihi : 01.05.2014 11:32



YORUMLAR

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

KATEGORİYE AİT DİĞER HABERLER


ÖNE ÇIKANLAR

YAZARLAR

KÜTAHYA

KENT KONSEYİ NE İŞ YAPAR?

Yerel yönetimlerin kuşkusuz en büyük yol gösterenleri olarak adlandırılan şehir kent konseyleri çevre illerde yerel yönetimlere projeler

KÜTAHYA - HAVA DURUMU

KUTAHYA

ÇOK OKUNANLAR

  • Listelenecek kayıt bulunamadı