16 Nisan 2024 Salı

İnşaatlarda vergi uygulamaları semineri düzenlendi

Kütahya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler (KSMMMO) Odası, üyelerinin, stajyerlerinin ve yardımcı personellerin kişisel ve mesleki gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla, “özel inşaat işlerinde muhasebe ve vergi uygulamaları” konusunda seminer verdi.

insaatlarda-vergi-uygulamalari-semineri-duzenlendi
 Kütahya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası belirli periyotlar halinde düzenlediği seminler ile üyelerini mesleki anlamda bilgilendiriyor. Hilton Garden Inn Otelde oda tarafından düzenlenen ‘Özel inşaat işlerinde muhasebe ve vergi uygulamaları’ konulu semineri Yeminli Mali Müşavir Sakıp Şeker verdi. Seminerin açılış konuşmasını yapan oda başkanı Necmi Polat “ zaman zaman gelişen ve değişen ekonomilerde parlayan sektörler olmaktadır. İnşaat sektörü de bunlardan birisidir. Özellikle günümüzde birkaç senedir inşaat sektörü oldukça ilerlemiş bulunmaktadır. Dolayısı ile beraberinde bununla birlikte muhasebeyi de önemli kılmaktadır. Oda yönetim kurulu olarak meslektaşlarımıza böyle bir eğitim semineri düzenlemeyi amaç edindik. Bu eğitim semineri yapmakta olduğumuz işe biraz daha katkı sağlayacaktır. Katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim” dedi.

Semineri veren Yeminli Mali Müşavir Sakıp Şeker ise “ Muhasebe yönünden inşaat işleri taahhüt şeklinde yürütülen inşaat işleri, yap sat inşaat işleri, işletmeler tarafından yatırım amaçlı yapılan inşaat işleri, özel maliyet bedeli kapsamında yapılan inşaat işleri ve yapı kooperatiflerince yürütülen inşaat işleri olarak 5 yapıda incelenmektedir. Bu beş maddede toplanan inşaat işleri muhasebesi ve vergilendirmesinde bir takım ince ayrıntılar söz konusudur” dedi. 


Haber okunma sayısı: 1816
Haber eklenme tarihi : 13.09.2012 16:51



YORUMLAR

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

KATEGORİYE AİT DİĞER HABERLER


ÖNE ÇIKANLAR

YAZARLAR

KÜTAHYA

KENT KONSEYİ NE İŞ YAPAR?

Yerel yönetimlerin kuşkusuz en büyük yol gösterenleri olarak adlandırılan şehir kent konseyleri çevre illerde yerel yönetimlere projeler

KÜTAHYA - HAVA DURUMU

KUTAHYA

ÇOK OKUNANLAR

  • Listelenecek kayıt bulunamadı