24 Nisan 2024 Çarşamba

Hürrem Sultan'ın takıları Kütahya'dan

Kütahya Belediyesi’ne ait Kütahya El Sanatları San. Tic. A. Ş'de (KESTAŞ) Osmanlı sultanlarının taktığı gümüş kolye ve yüzükler kursiyerler tarafından yapılarak vatandaşların beğenisine sunuluyor.

hurrem-sultanin-takilari-kutahyadan
“TARİHE IŞIK TUTUYORLAR”
Takı ve aksesuarda kendine özgü tasarımlar ile kursiyerlerine meslek öğretmenin yanında Osmanlı tarihi ve kültüründen ilham alan koleksiyonları ile vatandaşların beğenisini kazanan KESTAŞ kursiyerlerine hem altın bilezik takıyor hem de para kazandırıyor. Kütahya’nın tarihte beylerbeyliği olduğunu hatırlatan usta öğretici Kadriye Baş, şimdiye kadar Osmanlı ile ilgili pek çok koleksiyona imza attıklarını belirterek tarihi modelleri modernize edip günümüz şartlarına uygun hale getirerek halkın beğenisine sunduklarını anlattı. Kanuni Sultan Süleyman’ın annesi Valide Sultan’a yaptırdığı yüzük ve Hürrem sultan’a hediye ettiği kolyeyi tasarlayıp satışa sunduklarını belirten Baş, yaptıkları tasarımlar ile hem tarihe ışık tuttuklarını hem de kursiyerlere meslek öğretmenin sevincini yaşadıklarını anlattı.
 
“FABRİKA GİBİ”
Osmanlı’da mücevher kültürünün oldukça ihtişamlı olduğunu ifade eden Kadriye Baş,  Dünyanın en nadide çiçeklerinden biri olan ve halk arasında 'ağlayan gelin' olarak da adlandırılan 'ters lale' figürünü de KESTAŞ atölyelerinde kursiyerler tarafından  ürettiklerini söyledi.
KESTAŞ’ın 2005 yılında kurulduğunu ve amacının istihdam yaratmak değil kişileri meslek sahibi yaparak kollarına altın bilezik takmak olduğunu vurgulayan Baş, gümüş işlemeciliğinin yanı sıra halı dokumacılığı, taş işlemeciliği, argon kaynağı gibi konularda da Kütahya halkına hizmet verdiklerini belirtti.


 

Haber okunma sayısı: 2622
Haber eklenme tarihi : 07.12.2013 09:45



YORUMLAR

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

KATEGORİYE AİT DİĞER HABERLER


ÖNE ÇIKANLAR

YAZARLAR

KÜTAHYA

KENT KONSEYİ NE İŞ YAPAR?

Yerel yönetimlerin kuşkusuz en büyük yol gösterenleri olarak adlandırılan şehir kent konseyleri çevre illerde yerel yönetimlere projeler

KÜTAHYA - HAVA DURUMU

KUTAHYA

ÇOK OKUNANLAR

  • Listelenecek kayıt bulunamadı