18 Nisan 2024 Perşembe

GÜRAL, ARAZİ VERİN YARIN FABRİKAYI KURAYIM

İş Adamı Rıza Güral, Ak Parti Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ile karşılaştığı bir açılış töreninde seslenerek, “ 300 dönüm arazi verin yarın fabrika kurayım” dedi.

gural-arazi-verin-yarin-fabrikayi-kurayim
 Kütahya İş Kadınları Derneği (KİKDER) açılış töreninde Kütahya Organize Sanayi Bölgesinde yer olmadığını 2. Organize Sanayi Bölgesinde ise arazi koşulları nedeniyle, Kütahya’ya yatırımcı gelemeyeceğini kaydeden İş Adamı Rıza Güral, Kütahya’nın göç vermeye devam edeceğini söyledi.
Ak Parti Kütahya Belediye Başkan Adayı Kamil Saraçoğlu’na 2. Organize Sanayi Bölgesinde arazinin engebeli olduğunu ve 17-18 metreye varan kot farklarının olduğunu hatırlatan Rıza Güral, ikinci OSB’ye yatırım yapmanın ekonomik olmadığını kaydetti.
 
“BU ŞARTLARDA YATIRIMCI GELMEZ” 
Kütahya’da fabrika kuracak arazi bulunmadığını kaydeden İş Adamı Rıza Güral, Kamil Saraçoğlu’na kendisine 300 dönüm yer verilmesi durumunda hemen ertesi gün fabrika çalışmalarına başlayacağını anlattı.
2. OSB’deki arazi koşulları nedeniyle kot farklarını gidermek için neredeyse bir fabrika parasının harcanacağını dile getiren Güral, “ Hiçbir yatırımcı bu kadar çok kot farkının olduğu bir yere gelmek istemez. Siz bana 300 dönüm arazi gösterin ben size hemen ertesi gün fabrikayı kurayım. Bu şartlarda Kütahya’ya yatırımcı çekemezsiniz, ve göç vermeye devam ederiz.” Diye konuştu.
.
İŞ ADAMI GÜRAL’DAN SARAÇOĞLU’NA TEPKİ
Ak Parti Belediye Başkan Adayı Kamil Saraçoğlu ise şu an için herhangi bir aktif görevinin bulunmadığına işaret ederek Belediye başkanı seçilmesi durumunda Rıza Güral’a depo olarak kullanılmaması şartıyla istediği 300 dönümlük düz bir arazinin sözünü verdi.
Depo sözüne kızan Rıza Güral ise şirket olarak bugüne kadar hiçbir yere depo yapmak için arazi istemediklerini belirterek, “Biz nereye depo yapmışız gösterin. Bizim şurayı depo yaptınız fabrika yapmadınız denilecek bir karış yerimiz yoktur.” Diyerek Başkan adayı Kamil Saraçoğlu’na tepki gösterdi

Haber okunma sayısı: 3560
Haber eklenme tarihi : 13.03.2014 13:55



YORUMLAR

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

KATEGORİYE AİT DİĞER HABERLER


ÖNE ÇIKANLAR

YAZARLAR

KÜTAHYA

KENT KONSEYİ NE İŞ YAPAR?

Yerel yönetimlerin kuşkusuz en büyük yol gösterenleri olarak adlandırılan şehir kent konseyleri çevre illerde yerel yönetimlere projeler

KÜTAHYA - HAVA DURUMU

KUTAHYA

ÇOK OKUNANLAR

  • Listelenecek kayıt bulunamadı