28 Mart 2024 Perşembe

GLİ 200 İŞÇİ ALACAK

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesine bağlı Tunçbilek beldesindeki Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Garp Linyitleri İşletmesi Müessesesi Müdürlüğü'ne (GLİ) 160’ı yeraltında çalıştırılmak üzere toplam 198 işçi alınacağı bildirildi.

gli-200-isci-alacak
En az lise ve dengi okul olmak üzere 11 değişik iş sınıfından alınacak işçiler için, İş-Kur’a başvuruların başladığını belirten AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavnucu, "1985’li yıllarda ki toplu işçi alımlarından sonra GLİ’de uzun süre önemli bir işçi alımı gerçekleşmemişti. 2011-2014 yılları arasında ise GLİ’de kamuya toplam 703 işçi alımı oldu. Bu iş alımlarında 269 kişi bölgede arazisi istimlak edilmiş olan hemşehrilerimizdi. Şimdi yeni alınacak 198 işçi ile birlikte bu sayı 901 kişiye ulaşmış olacak. Görev aldığımız günden beri Tunçbilek’de yer altı kömür projelerini ve bu projeler için Maliye Bakanlığı’ndan verilecek kadro izinlerini özel önem vererek takip ettik. Hamdolsun, bugün hiç de küçümsenmeyecek rakamlara ulaşmış oluyoruz.İşe başvuru ve alımlarda sistem şu şekilde işleyecek; öncelikle 10 gün içinde internet üzerinden ya da İş Kur’a şahsen başvurunun yapılması gerekiyor. Bunun için hemşehrilerimiz hem Kütahya Merkez hem de Tavşanlı ilçemizdeki İş-Kur’a başvurularını yapabilirler. Daimi statüde iş olduğu için Kütahya il sınırları içerisinde Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde kayıtlı olan ikameti olanların başvuruları kabul edilecek. Bu noktada mahalle ve köy muhtarlarımızın hemşehrilerimizin hakları açısından gerçek ikamet konusunda azami hassasiyet göstermeleri gerekiyor. Bunun dışında gerçek dışı beyanlarla ikamet almış olanlar varsa, bu konuda bilgisi belgesi olanların nüfus dairelerine yapacakları başvuru ile gerekli soruşturma yapılıyor, gerçek dışı beyan tesbit edildiği takdirde kişi sınavı kazanmış olsa bile iptali yoluna gidiliyor, hem kendisine hem de muhtara yasal para cezası uygulanıyor.Başvurularda ilanda yer alan 11 değişik iş kaleminden hangisi ile ilgili başvuru yapılacak ise o konuda ki istenilen eğitim özelliklerine sahip olmak gerekiyor. Tüm iş kadrolarında en az lise ve dengi okul mezunu olmak ve 2014 yılı KPSS’den en az 60 puan almış olmak koşulu aranıyor. Bunun nedeni açık iş kalemlerinden 177'si vasıflı eğitim gerektirmesi. 21 beden işçisi alınacak olmakla birlikte son yıllarda yaşadığımız maden kazalarının da göz önüne serdiği şekliyle Bakanlık tarafından eğitim koşulunun aranması kararı verildi. Terörle Mücadelede Üstün Başarı Belgesi olanlar, Terörle Mücadelede Malul Sayılmayacak Derecede yaralananlar, Kamu kurum ve kuruluşlarının daimi işçi kadrolarında çalışırken işsiz kalanlar ile Maden Kanunu kapsamında arazisi kamulaştırılanlarda (İstimlak hakkı) KPSS koşulu aranamayacak. Başvurular sonrasında işe alımı esas belirleyecek olan yazılı veya sözlü sınava çağrılmak üzere 3 adet nihai liste oluşturulacak" ifadelerini kullandı. 

Haber okunma sayısı: 2085
Haber eklenme tarihi : 15.01.2015 13:31



YORUMLAR

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

KATEGORİYE AİT DİĞER HABERLER


ÖNE ÇIKANLAR

YAZARLAR

KÜTAHYA

KENT KONSEYİ NE İŞ YAPAR?

Yerel yönetimlerin kuşkusuz en büyük yol gösterenleri olarak adlandırılan şehir kent konseyleri çevre illerde yerel yönetimlere projeler

KÜTAHYA - HAVA DURUMU

KUTAHYA

ÇOK OKUNANLAR

  • Listelenecek kayıt bulunamadı