19 Mart 2024 Salı

GİRİŞİMCİLER SERTİFİKALARINI ALDI

Kütahya’da üç esnaf odasının ortaklaşa düzenlediği “Girişimcilik Eğitimi” sertifikaları kursiyerlere dağıtıldı.

girisimciler-sertifikalarini-aldi
 Kütahya Terziler Odası, Kütahya Marangozlar Odası, Kütahya ve Tavşanlı  Madeni Eşya ve Sanatkarları odaları tarafından ortaklaşa düzenlenen Girişimcilik eğitimi programları sona erdi.
27 Kursiyerin sertifika almaya hak kazandığı eğitimlerin sertifika töreni Çıraklık Eğitim Merkezi toplantı salonunda gerçekleşti.  Sertifika töreninde konuşan Tavşanlı Madeni Eşya Odası Başkanı Yasin Demirci, Esnaf odaları olarak her zaman esnafın yanında olduklarını bu anlayışlada esnafa hizmete devam ettiklerini söyledi. Demirci, “ Bizler esnaf odaları olarak sizlerin yeni bir işyeri açmanız ve girişimcilik eğitimlerinizi tamamlamanız açımızdan her türlü desteği veriyoruz. Sizlerde bu eğitimleri tamamlamış bulunmaktasınız.  Oda başkanları olarak bizler esnafımızın derdiyle dertlenmeyi ve çözüm bulmayı kendimize şiar ediniyoruz.  Aldığınız eğitim sayesinde iş hayatınıza bakışınız ve girişimcilik ruhunuz ile kuracağınız iş yerlerinde daha başarılı olacağınıza inanıyoruz.” Dedi.

Kütahya Çıraklık Eğitim Merkezi Müdürü İzzet Kartal’da sertifika töreninde yaptığı konuşmada, kursu başarıyla bitiren kursiyerleri tebrik etti. Kurum olarak kursa sadece ev sahipliği yaptıklarını kaydeden Kartal, “Daha önce açılan kurslarda proje ortağıydık. Ancak son yapılan kursa sadece ev sahipliği yaptık. Burada bütün yükü kaldıran oda başkanlarımızdı. Ben bu vesile ile siz değerli kursiyerleri tebrik ediyor, Oda başkanlarımızı da bu özverili çalışmalarından dolayı kutluyorum.” Diye konuştu.

KOSGEB MÜDÜRÜ AYPAR, “DESTEĞE HAZIRIZ”
KOSGEB Kütahya İl Müdürü Adem Aypar’da girişimciliğin ilk adımının bu eğitimi tamamlamak olduğunu anlattı. Verilen eğitimlerde iş yeri nasıl kurulur, İş planları nasıl yapılır, İş nasıl yönetilir, nerelere başvurulur gibi ön bilgilerin kursiyerlere verildiğini belirten Aypar, “ Şu anda aldığınız eğitimle hepiniz birer girişimci adayısınız. İş yerinizi açmaya karar verdiğinizde almak istediğiniz destekler ile ilgili KOSGEB olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Sizlere tavsiyem iş yeri açmada size en uygun zamanı seçmeniz.  İş yerini hemen açmak marifet değil iş yerini sürekli kılmak marifettir. Hepinize tebrik ediyor ve iş hayatınızda başarılar diliyorum.” İfadelerini kullandı. 

Haber okunma sayısı: 2581
Haber eklenme tarihi : 18.03.2015 09:52



YORUMLAR

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

KATEGORİYE AİT DİĞER HABERLER


ÖNE ÇIKANLAR

YAZARLAR

KÜTAHYA

KENT KONSEYİ NE İŞ YAPAR?

Yerel yönetimlerin kuşkusuz en büyük yol gösterenleri olarak adlandırılan şehir kent konseyleri çevre illerde yerel yönetimlere projeler

KÜTAHYA - HAVA DURUMU

KUTAHYA

ÇOK OKUNANLAR

  • Listelenecek kayıt bulunamadı