23 Nisan 2024 Salı

ESNAFA TORBA UYARISI

Kütahya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KUTESOB) Başkanı İbrahim Yiğit, Esnaf ve Sanatkarın kamuoyunda torba yasa olarak bilinen 6111 sayılı kanunla getirilen kolaylıklardan faydalanmak için ilgili kurumlara müracaat etmeleri gerektiğini söyledi.

esnafa-torba-uyarisi
 Yiğit yaptığı açıklamada,  kamuoyunda "Torba Yasa" olarak isimlendirilen 6111 sayılı "Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve Diğer Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun"un, 25 Şubat 2011 tarih ve 27857 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini anımsattı.
Çıkarılan torba kanunun esnafa büyük kolaylıklar getirdiğini ifade eden KUTESOB Başkanı İbrahim Yiğit, “25 Şubat 2011 tarihine kadar ödenmesi gerektiği halde ödenmemiş olan esnaf ve sanatkarların üyesi oldukları odalara aidat borçları ile odaların birlik ve üyesi oldukları federasyonlara olan katılma payı borçlarının asıllarının tamamının, 01 Mart 2011 tarihinden itibaren 31 Ağustos 2011 tarihine kadar ödenmesi halinde bu alacaklara uygulanan gecikme faizinin tahsilinden vazgeçilecek. Torba Yasa ile ayrıca, kamuya ait kesinleşmiş alacakların tamamı yeniden yapılandırıldı ve 36 aya varan vadelerle taksitlendirildi. Esnaf ve sanatkarlarımızın 6111 sayılı Kanun ile getirilen kolaylıklardan yararlanabilmesi için belirtilen sürelerde müracaat etmeleri gerekiyor." İfadelerini kullandı. 

Haber okunma sayısı: 1437
Haber eklenme tarihi : 24.09.2014 09:08



YORUMLAR

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

KATEGORİYE AİT DİĞER HABERLER


ÖNE ÇIKANLAR

YAZARLAR

KÜTAHYA

KENT KONSEYİ NE İŞ YAPAR?

Yerel yönetimlerin kuşkusuz en büyük yol gösterenleri olarak adlandırılan şehir kent konseyleri çevre illerde yerel yönetimlere projeler

KÜTAHYA - HAVA DURUMU

KUTAHYA

ÇOK OKUNANLAR

  • Listelenecek kayıt bulunamadı