29 Mart 2024 Cuma

ESNAF TEDİRGİN

Kütahya’da 2013 yılında başlayan kentsel dönüşümün ardından sanayi sitesinin yerinin değişim değişmeyeceği esnafı tedirgin ediyor. Sanayi esnafı belirsizliğin giderilmesi için yetkililerden çözüm bekliyor.

esnaf-tedirgin
 SANAYİNİN UMUDU SARAÇOĞLU
Kütahya’da sanayi esnafının yerinin değişip değişmeyeceği esnafı olumsuz etkiliyor. Mustafa İça’nın başkanlığı döneminde başlayan kentsel dönüşümün ardından yerinin değişeceği ve sanayinin yıkılarak yapılaşmaya açılacağı söylentileri nedeniyle zor günler yaşadıklarını kaydeden esnaflar, yaşanan belirsizlik nedeniyle işlerini büyütemediklerini, Bankaların ise işyerlerine kredi vermediğini kaydederek yetkililerden açıklama beklediklerini ifade ediyorlar.
Kütahya Belediye Başkanlığına seçilen Kamil Saraçoğlu’nun sanayi esnafı olması nedeniyle sanayideki sorunları bildiğini anlatan esnaflar, “ Sanayinin yerinin değişeceği yönündeki sıkıntılar nedeniyle ne dükkanlarımızı satabiliyoruz nede dükkanlarımız üzerinden kredi kullanabiliyoruz. Bankalar yaşanan belirsizlik nedeniyle işyerlerimize kredi vermiyor. Yatırım yapmak isteyen arkadaşlarımız ise sanayi kalkacak diye bina yapamıyor. Bu belirsizliğin biran evvel giderilmesini arzuı ediyoruz. Başkan Kamil Saraçoğlu, sanayide ticaret yaptığı için sorunlarımızı birebir bilen biri. Kendisinden konu ile ilgili bir açıklama yapmasını bekliyoruz.” Diye konuştular.
 

Haber okunma sayısı: 2878
Haber eklenme tarihi : 29.05.2014 11:02



YORUMLAR

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

KATEGORİYE AİT DİĞER HABERLER


ÖNE ÇIKANLAR

YAZARLAR

KÜTAHYA

KENT KONSEYİ NE İŞ YAPAR?

Yerel yönetimlerin kuşkusuz en büyük yol gösterenleri olarak adlandırılan şehir kent konseyleri çevre illerde yerel yönetimlere projeler

KÜTAHYA - HAVA DURUMU

KUTAHYA

ÇOK OKUNANLAR

  • Listelenecek kayıt bulunamadı