19 Nisan 2024 Cuma

En büyük destek onlarda

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü, orman yangınları sırasında daha hızlı bir şekilde su temin edebilmek için yapılan yangın havuzu - gölet ve su toplama çukurlarının sayısını artırdığını bildirdi. Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, 2012 yıl sonu itibariyle yapımı hedeflenen 10 adet su toplama çukurunun tamamı bitirilmiş olacağı kaydedildi.

en-buyuk-destek-onlarda
 Domaniç Orman İşletme Müdürlüğü Dereçarşamba İşletme Şefliğinin Dereçarşamba mevkiinde bulunan 15 bin m3 su tutma kapasiteli küçük baraj göleti  yapılan çalışmalar ile genişletilerek orman yangınlarında helikopter ve arazözlerin su alabileceği bir su kaynağı haline getirildi.

Dereçarşamba Yangın İlk Müdahale ekibinin bulunduğu tesislerin yaklaşık 400 m. üzerinde bulunan ve inşası 1960’ lı yıllarda yapılan baraj göleti; set duvarları güçlendirilerek yangınlara her an hazır hale getirilerek daha sağlam şekilde hizmet vermeye devam ediyor.

İstinat duvarı yapılan yangın göleti’nin tutmuş olduğu su ile yangın ilk müdahale ekibimizinde bulunduğu Dereçarşamba Yazlık çalışma merkezi saatte 5 KW elektrik üretimi ile elektiriğe kavuştu.  Böylece görev yapan personelin elektrik ihtiyacı göletin güçlendirilmesi ve kurulan mini hidroelektrik santrali ile karşılanmaya başlandı.

2012 Yıl Sonu İtibariyle Hedef 10 Adet Su Toplama Çukuru

 

Yangınların çıkmasını önlemek için gerekli önlemleri her şekilde alan Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü;  alınan tüm önlemlere rağmen muhtemel bir yangın çıktığında, en kısa sürede müdahale edilebilmesi için, Kütahya geneline su kaynağı kazandırma çalışmalarını hızla sürdürüyor. Orman yangınlarında su temininin önemi bilinirken, yangına yakın yerlerde mutlaka su kaynağı bulunması gerekiyor. Bugüne kadar Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan 16 gölet ve 22 havuza ilâve olarak; 2011 yılında Simav’da 3 adet 800 ton kapasiteli su toplama çukuru yaptırılmıştır. 2012 yılı içinde 10 adet su toplama çukuru programa alınmış, bunun 6 adedinin inşaatına başlanılmış, diğer 4 adedinin de ihalesi yapılmıştır.

 

Yıl sonu itibariyle 10 adet su toplama çukurunun tamamı bitirilmiş olacaktır.

 


Haber okunma sayısı: 1568
Haber eklenme tarihi : 11.09.2012 13:38



YORUMLAR

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

KATEGORİYE AİT DİĞER HABERLER


ÖNE ÇIKANLAR

YAZARLAR

KÜTAHYA

KENT KONSEYİ NE İŞ YAPAR?

Yerel yönetimlerin kuşkusuz en büyük yol gösterenleri olarak adlandırılan şehir kent konseyleri çevre illerde yerel yönetimlere projeler

KÜTAHYA - HAVA DURUMU

KUTAHYA

ÇOK OKUNANLAR

  • Listelenecek kayıt bulunamadı