19 Mart 2024 Salı

DAMIZLIK BİRLİĞİ 250 GEBE DÜVE DAĞITACAK

Kütahya Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği, çiftçinin gelir düzeyini artırmak ve üretim kalitesini Avrupa standartlarına getirebilmek amacıyla yaklaşık 25 çiftçiye 250 damızlık düvenin dağıtılmak üzere Kütahya’ya getirildiği bildirdi.

damizlik-birligi-250-gebe-duve-dagitacak
 Tarım ve Hayvancılık konusunda önemli bir potansiyele sahip olan Kütahya’da Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği, hem çiftçiye daha fazla gelir getirmek, hem de süt artırımını sağlamak için Ziraat Bankası ile ortaklaşa proje hazırladı. Proje kapsamında Kütahya’da Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği, birinci etapta 25 üreticiye verilmek üzere 250 gebe düvenin Almanya’dan Kütahya’ya getirildiği belirtti.
Kütahya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Müdürü Serhat Güngör, amaçlarının kültür ırkı hayvanlar besleyerek, daha fazla et ve süt üretimi yapıp çiftçinin gelirini artırmak olduğunu kaydetti.
Güngör, projenin ilk etabında dağıtılacak olan 250 hayvanın Kütahya’ya geldiğini22 günlük karantina süresinin ardından üreticilere dağıtımının başlanacağını söyledi. Üreticilerin  ahırlarında bulunan hayvanların genelde yerli ırktan oluştuğuna dikkat çeken Güngör, “çiftçimizin hem daha fazla gelir elde etmesi hem de hayvanlarını ıslah etmesini sağlamak amacıyla proje hazırladık. İlk etapta 25 çiftçimize vereceğimiz 250 gebe düvemiz birliğimize ait çiftliğimizde karantina altına alındı. Mart ayı sonunda ilk etap düvelerimizi üreticilerimize dağıtacağız. İkinci etap başvurularımızda devam ediyor. Kütahya’daki üreticinin daha fazla gelir elde etmesini sağlamak amacıyla çalışmalarımız devam edecek.” Diye konuştu.
 
Dedik Köyü Muhtarı ve üretici Hüseyin Yeniadam’da Kütahya Damızlık Sığır Birliği Başkanı Ahmet İlik ve Birlik çalışanlarına Kütahya çiftçisine verdikleri katkılardan dolay teşekkür etti. Kütahya Çiftçisinin desteklenmeye ihtiyacı olduğunu söyleyen Muhtar Yeniadam, “ Kütahyalı üreticiler desteklendiği takdirde güzel işler başarabiliyor. Kütahya Damızlık Sığır Birliği’de dağıttığı gebe düvelerin yanı sıra her türlü teknik konularda bizlerin yanında oluyor. Bu nedenle Birlik yöneticilerine ve çalışanlarına teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.







Haber okunma sayısı: 2231
Haber eklenme tarihi : 04.03.2015 10:11



YORUMLAR

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

KATEGORİYE AİT DİĞER HABERLER


ÖNE ÇIKANLAR

YAZARLAR

KÜTAHYA

KENT KONSEYİ NE İŞ YAPAR?

Yerel yönetimlerin kuşkusuz en büyük yol gösterenleri olarak adlandırılan şehir kent konseyleri çevre illerde yerel yönetimlere projeler

KÜTAHYA - HAVA DURUMU

KUTAHYA

ÇOK OKUNANLAR

  • Listelenecek kayıt bulunamadı