28 Mart 2024 Perşembe

ÇOK MUTLUYUZ !...

TUİK verilerine göre Türkiye’nin en mutlu 5. ili olan Kütahya’da veriler ile gerçekler birbirini tutmuyor. Türkiye’nin en mutlu 5. ilinde işsizlik, ekonomik sıkıntılar nedeniyle boşanma oranlarında ciddi artışlar olduğu ileri sürülüyor.

cok-mutluyuz-
TUİK verilerine göre Türkiye’nin en mutlu 5. ili gözüken Kütahya’da istatistiklerle gerçekler birbirini tutmuyor. TUİK Kütahyalılar mutlu derken vatandaş kime göre mutlu olduğunu öğrenmek istiyor. Kütahya’nın son günlerde artan işsizlik, göç ve boşanma oranları ile mutluluğun aksine depresyona girdiğini ifade eden vatandaşlar, “ TUİK bu istatistikleri kime sordu da yaptı anlamak mümkün değil. Kütahya zaten yapılan özelleştirme ve ilgisizliklerden dolayı dışarı göç veren, boşanmaların arttığı, aile kavramının psikolojik sorunların önüne geçtiği bir il haline geldi. Kütahya’nın mutluluk anketini çıkartırken villa ve lüks mağazalarda araştırma yapıldıysa sonuç doğru çıkabilir ancak Kütahya’nın gerçek mutluluğunu öğrenmek isteyenler, Sultanbağı, Okmeydanı, Bahçeli evler, Vefa gibi mahallelere gelerek araştırma yapmalı. Kütahyalı işsizlikle, özelleştirmeyle ve köy olmamak için mücadele veriyor.” şeklide tepkilerini dile getirdiler.

Öte yandan son yaşanan Seyitömerdeki işten çıkartmaların da Kütahya’nın mutluluk tablosunun göstergesi olduğuna işaret eden vatandaşlar. Kütahyalıların böyle araştırmalar ile kandırılmaması gerektiğini gerçek mutluluğun iş, aile içi huzur, ekonomik özgürlük ve sosyal imkanlarla gerçekleştiğinin altını çizdiler.

Haber okunma sayısı: 2551
Haber eklenme tarihi : 25.04.2014 09:20



YORUMLAR

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

KATEGORİYE AİT DİĞER HABERLER


ÖNE ÇIKANLAR

YAZARLAR

KÜTAHYA

KENT KONSEYİ NE İŞ YAPAR?

Yerel yönetimlerin kuşkusuz en büyük yol gösterenleri olarak adlandırılan şehir kent konseyleri çevre illerde yerel yönetimlere projeler

KÜTAHYA - HAVA DURUMU

KUTAHYA

ÇOK OKUNANLAR

  • Listelenecek kayıt bulunamadı