25 Nisan 2024 Perşembe

BELEDİYE BAŞKANI SADECE ÇÖP TOPLAMAZ

Avrupa da yaşayan Kütahyalılar (AKİF) gecesinde bir konuşma yapan Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu , Kütahya'da son günlerde yapılan çalışmaları değerlendirdi. Konuşmasında, Kütahya'ya gelecek olan termal su hakkında bilgide veren Saraçoğlu , bir gazetede çıkan 'Başkan tarihi satıyor' haberinin yalan olduğunu söyledi.

belediye-baskani-sadece-cop-toplamaz
Saraçoğlu, Kütahya’nın maalesef tanıtılması konusunda bazı kurumların gereken çalışmayı yapamadığı gördüğünü, bundan sonra belediye olarak, ilk öncelikli işlerinin Kütahya’nın tanıtılması olduğunu, Kütahya’da okuyan 40.000 üniversiteli öğrenciyi Kütahya’yı tanıtacaklarını ve onların Kütahya’nın gönüllü elçileri olacağını söyledi. Saraçoğlu ‘ Tarih Kültür Termal Turizm Başkenti Kütahya’mızı çok fazla tanıtamadığımızı çok iyi biliyoruz. Bunun için büyük çalışmalar yapacağız. Geçtiğimiz yıl ilimize gelen turist sayısı 21.000 dir. Evet bu rakam düşüktür. Ama halen bazı kişiler her platformda konuşmasında, hep Kütahya’nın gelişim göstermediğini konuşuyor. Son dönemde ilimize yapılan duble yolları , havaalanını, doğalgazın gelişini , organize sanayi bölgesinin doluluk oranının yüzde on dan , doksan beşe geldiğini görmezden geliyor. Enerjimizi, ilimize ne yapılmadı diye değil, ne yapılabilir diye kullanırsak, sadece o zaman Kütahya’nın gelişimine faydalı oluruz.  
 
BELEDİYE BAŞKANI SADECE ÇÖP TOPLAMAZ

Kütahya’nın tanıtılması konusunda, maalesef kurumların yeterli çalışma yapmadığını görüyoruz. Belediye Başkanının görevi sadece yollara asfalt atmak, park yapmak, çöp toplamak değildir. Belediye Başkanı bu şehrin başıdır. Bu kurumları çalıştırmak ta başkanın görevidir. Aklınıza gelen ne kadar kurum varsa, bu kurumları çalıştırmak ta başkanın görevidir. Kütahya’nın tanıtılması için ne gerekiyorsa yapılacaktır. Belediye olarak ilk projemiz, burada okuyan üniversiteli öğrencilerimize, ilimizi tanıtmaktır. Onlara, düzenleyeceğimiz farklı gezilerle ilimizin tarihini ve önemli yerlerini tanıtacağız. Onlarda okulları bitip memleketine döndüğünde ilimizin gönüllü elçileri olacaktır.

KONAKLAR, YENİ KONAKLARIN RESTORE EDDİLMESİ İÇİN SATILACAKTIR

Maalesef bazı basın yayın organlarında , ‘ Başkan tarihi satıyor’ haberleri çıkmaktadır. Bu büyük bir yalandır. Belediye olarak daha önce 19 adet tarihi konağı restore ettik. Ancak aradan beş yıl sonra bu konaklar yeniden restore istiyor. Biz bu restore ettiğimiz konakları satma kararı aldık. Buradan gelecek para ile de yapamadığımız diğer konakları restore edeceğiz. Restore tamamlandıktan sonra, germiyan sokağını trafiğe kapatacağız. Buradan hisara kadar yürüyüş yolu yapacağız. ‘dedi.

SANİYEDE 21 LİTRE TERMAL SU İLİMİZE GELECEK

Başkan Kamil Saraçoğlu, konuşmasının sonunda ise, Kütahyalılara bir müjde verdi. Saraçoğlu; Kütahya merkezine, ilimize yakın olan termal merkezinden su getireceklerini, merkeze gelecek olan termal suyun saniyede 21 litre olduğunu söyledi. Saraçoğlu ; ‘ Bu termal su ilimize geldiğinde, büyük bir termal otel için ihaleye çıkacağız. Termal turizmi 365 gün açık olan bir sektör. Bu otel yapıldığında ilimizin tanıtılması konusunda büyük adım atmış olacağız. Belediye başkanı olarak açıkça söylüyorum. Buraya tesis yapacak kişiye, belediye olarak gereken yardım ne ise yapılacaktır. ‘ dedi.

HABER :  MEHMET SAKA
 

Haber okunma sayısı: 1815
Haber eklenme tarihi : 13.08.2014 13:21



YORUMLAR

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

KATEGORİYE AİT DİĞER HABERLER


ÖNE ÇIKANLAR

YAZARLAR

KÜTAHYA

KENT KONSEYİ NE İŞ YAPAR?

Yerel yönetimlerin kuşkusuz en büyük yol gösterenleri olarak adlandırılan şehir kent konseyleri çevre illerde yerel yönetimlere projeler

KÜTAHYA - HAVA DURUMU

KUTAHYA

ÇOK OKUNANLAR

  • Listelenecek kayıt bulunamadı